piatok - 3. decembra, 2021
, 5 produktov ovplyvňujúcich procesy asimilácie potravín v tele
foto: Shutterstock

5 produktov ovplyvňujúcich procesy asimilácie potravín v tele

S nepohodlím v žalúdku sa stretávame takmer všetci. Aké je riešenie? V niektorých prípadoch môžete požiadať o pomoc odborného lekára alebo si vyhľadať produkt priamo v lekárni. S mnohými žalúdočnými problémami sa môžete ale vyrovnať aj správnou kombináciou niektorých potravín a látok, ktoré bežne konzumujete.

Ak sa pokúsite do svojej stravy zaradiť niektoré z nižšie uvedených potravín, možno sa vám váš tráviaci systém podarí napraviť a zlepšiť aj bez zbytočných zásahov a chémie.  Obliecť si potom pekné pánske tričko nebude pre vás žiadny problém.

Predstavíme vám prírodné produkty, ktoré sú v mnohých prípadoch svojim zložením a obsahom prospešných látok inšpiráciou pre 100%-né prírodné produkty v podobe kvalitných liekov na chudnutie.  A začneme tým najjednoduchším.

Kmín

Niektoré rastliny sú doslova ako zázrak, o ktorom ani nevieme, že ho vo svojom okolí máme. A kmín je jedným z nich. Pomôže vám s pomalými črevami, nadúvaním, zvýšením odtoku žlče. Tiež dokáže ovplyvniť procesy rozkladu a fermentácie v gastrointestinálnom trakte. Takže konzumácia ťažkého jedla môže byť vďaka kmínu oveľa príjemnejšia nielen pre váš žalúdok, ale aj chuťové poháriky.

Čerstvá cibuľa

Zlepšuje prácu gastrointestinálneho traktu, ale zároveň má dráždivý účinok, takže s ňou opatrne. Je to prírodné antibiotikum. Podporuje imunitu, pomáha sa vyrovnať s prechladnutím a stimuluje chuť k jedlu. Obsahuje veľa vitamínov a v kombinácii s inými jedlami môže byť pre vás a váš žalúdok tým pravým potešením.

Rozmarín

Pomáha tým, ktorí majú syndróm lenivého žalúdka – teda pomalšie trávenie, existujú u nich problémy s trávením, ktoré si vyžadujú stimuláciu zažívacieho procesu.

Fazuľa 

Znižuje hladinu cukru v krvi. Aj sekrécia žalúdočnej šťavy môže byť posilnená fazuľou. Pri dne a ochorení obličiek, by ste mali tejto strukovine venovať pozornosť.

, 5 produktov ovplyvňujúcich procesy asimilácie potravín v tele
foto: Shutterstock

Tekvica

Jej dužina dobre stimuluje separáciu žlče, ale môže spôsobiť časté močenie. Odporúča sa použiť tekvicu na zápchu, zápal hrubého čreva alebo vredy. Predpokladá sa, že tekvica zmierňuje nevoľnosť. Semiačka s medom alebo marmeládou sa odporúčajú konzumovať nalačno v prítomnosti hlíst v tele. A pokiaľ si dokážete s tekvicou poradiť aj v inej forme a spracovať ju pomocou šikovného smoothie mixéra Delimano, určite sa vám vaše telo a jeho orgány časom poďakujú.

Dávajte si pozor čo konzumujete a budete zdraví!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

sublimačná tlač, Najdôležitejšia súčasť úspešného podnikania. Máte ju?

Najdôležitejšia súčasť úspešného podnikania. Máte ju?

Reklama je veľmi zaujímavá, užitočná a dôležitá súčasť podnikania práve preto, že bez nej budú …