sobota - 4. mája, 2024
, Vytvorte si domácu kanceláriu: Šikovné trio tipov, ktoré sa vám hodia

Vytvorte si domácu kanceláriu: Šikovné trio tipov, ktoré sa vám hodia

Práca z domu je dnes pre mnohých z nás jediným spôsobom, ako si svoje aktuálne zamestnanie udržať. S produktivitou to už však doma nemusí byť až tak ružové. Rovnako jednoduché nie je ani zariadenie domácej kancelárie tak, aby si celý zvyšok interiéru zachoval všetky svoje pôvodné funkcie a dizajn.

Zistili sme pre vás preto, ako si zariadiť pracovisko vo vašom byte tak, aby bolo ideálne a vhodné pre celú rodinu, rovnako aj vašu produktivitu.

Základom je správne miesto na prácu

Napriek tomu, že má váš dom teplú posteľ s kobercami a vankúšmi, týmto „pokušeniam“ sa radšej vyhnite. Ak je to možné, pokúste sa oddeliť pracovný priestor od obytného – pomôže vám to byť organizovanejší a nepodľahnúť pokušeniam. Týmto spôsobom navyše nebudete mať pocit, že ste neustále v práci.

Pracovnú plochu umiestnite bližšie k oknu, aby tu bolo počas dňa dostatok denného svetla. Ak je to možné, vyčleňte si na prácu samostatnú miestnosť alebo izolovanú lodžiu, v ktorej budú na oknách moderné vertikálne žalúzie.

Zvoľte si pohodlný nábytok

Pri výbere pracovnej plochy sa zamerajte na rozmery: pre dospelých je vhodný stôl s výškou asi 80 cm, dĺžkou najmenej 70 cm a šírkou 35 až 60 cm.

Ideálna kancelárska stolička by sa mala otáčať a zdvíhať, aby ste si mohli prispôsobiť svoju výšku podľa svojej výšky. Stolička by mala mať operadlo s výškou 30 cm a podrúčky s dĺžkou najmenej 25 cm a šírkou 50–70 cm. Ak je to možné, mal by sa na nej dať nastaviť aj uhol operadla a sedadla, ako aj výška podrúčok.

Ak nie je možné nastaviť výšku kresla a nedosiahnete na podlahu, nainštalujte si špeciálnu opierku pre nohy – pomôže vám to znížiť zaťaženie chrbtice.

Skontrolujte dostupnosť siete

Dobrým riešením je umiestniť stôl vedľa elektrických zásuviek, aby ste mohli vždy nabiť všetky pomôcky alebo zapnúť lampu. Nezúfajte však, ak v okolí nie sú – vždy môžete na to využiť rôzne doplnky a pomôcky.

V súvislosti s dostupnosťou siete, dbajte aj na dostatočné množstvo úložného priestoru. Aj keď zvyčajne nie sú viditeľné, jeho ovládanie vám zjednodušia špeciálne výsuvy pre zásuvky.

Dbajte zároveň aj na správnu stravu, odpočinok a pravidelný príjem tekutín. Určite bude pre vás potom práca z domu oveľa príjemnejšia a s očakávanými výsledkami.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …