sobota - 4. mája, 2024
, Mesto Rajec spustilo pre svojich občanov mobilnú aplikáciu RAJEC
Foto: Mesto Rajec

Mesto Rajec spustilo pre svojich občanov mobilnú aplikáciu RAJEC

Mestský úrad Rajec neustále hľadá možnosti, ako čo najefektívnejšie informovať svojich občanov o dianí v meste. Snaží sa poskytnúť informácie aj občanom, ktorí sú celý deň v práci alebo mimo bydliska a nezachytia informácie zverejnené v pracovnom časez mestského rozhlasu či na úradnej tabuli.

Každý, kto má mobilný telefón s operačným systémom Android alebo Apple má odteraz možnosť stiahnuť si zdarma z Google Play alebo AppStore aplikáciu RAJEC. Formou bleskových správ bude informovaný o oznamoch mestského úradu, výpadkoch prúdu, plynu a vody, organizovaných športových či spoločenských akciách. Aplikácia RAJEC je určená pre všetkých tých, ktorých zaujíma dianie v meste, ako aj obyvateľom, ktorí nemajú dostupný mestský rozhlas na ulici, sú v práci alebo práve na dovolenke, či kdekoľvek mimo obce.Všetky dôležité a aktuálne informácie majú stále po ruke a sú sústredené na jednom mieste.Inštalácia aplikácie je veľmi rýchla a jednoduchá, nevyžaduje žiadne prihlasovanie alebo registráciu. Pri vyhľadávaní aplikácie v Google Play alebo AppStore stačí zadať kľúčové slovo‚rajec’. Snahou autorov bolo vytvoriť ľahko ovládateľnú a prehľadnú aplikáciu pre všetky vekové kategórie občanov.

V aplikácii sú pohromade všetky dôležité informácie, od oznamov mestského úradu, cez kontakty na samosprávu a iné subjekty v obci, zvozový kalendár vývozu odpadu, podnety od občanov, ankety, kalendár, cestovný poriadok, zaujímavé miesta až po susedskú burzu.

Aplikácia používateľaokamžite upozornení na novú správu priamo na mobilnom zariadení formou PUSH správy v lište notifikácií. Pokiaľ nie je on-line, notifikácie o nových správach sa nestratia a sú doručené hneď ako sa telefón pripojí na WiFi alebo mobilné dáta. Aplikácia nezhromažďuje žiadne osobné údaje a umožňuje jej ďalšie rozširovanie a prispôsobovanie sa potrebám užívateľov.

Aj keď je aplikácia v súčasnosti ešte v testovacom režime, všetky publikované informácie sú aktuálne.

Zdroj: Mesto Rajec

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …