nedeľa - 28. apríla, 2024
, V Oravskom Podzámku horí výrobná hala
Foto: HaZZ

V Oravskom Podzámku horí výrobná hala

Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov už takmer 4 hodiny zasahuje pri požiari v obci Oravský Podzámok, okres Dolný Kubín. Hasičom sa požiar výrobnej haly v obci Oravský Podzámok už podarilo lokalizovať, naďalej však pokračujú v likvidačných prácach.  Škoda je predbežne vyčíslena na 1 mil. EUR. Informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti.

 Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar zachvátil budovu v ktorej sa nachádza píla, pričom plamene sa rýchlo rozšírili na celú výrobnu halu o rozmeroch 100×30 metrov. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína, Ružomberka, Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Chlebnice, Dlhá nad Oravou, Horná Lehota, Oravský Podzámok a Sedliacka Dubová. Na miesto smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z PTEÚ MV SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na približne 1 mil. EUR.

Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …