piatok - 3. mája, 2024
, Získajte výhody, ktoré z vás urobia na trhu práce bezkonkurenčného uchádzača
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock.com

Získajte výhody, ktoré z vás urobia na trhu práce bezkonkurenčného uchádzača

Nájsť si prácu nebolo jednoduché nikdy. Dnes, kedy sa situácia dramaticky zhoršila a v dôsledku koronakrízy mnohí z nás prišli o zamestnanie, to platí dvojnásobne. Mnohým z nás nepomôže ani titul a vzdelanie v špeciálnom odbore.

Čakať doma so založenými rukami ale nemá zmysel, pretože niekto tie dane, nájom a iné poplatky predsa zaplatiť musí. Ideálnym riešením je preto zvýšiť svoj ľudský kapitál a získať výhody, vďaka ktorým budete na trhu práce bezkonkurenčným uchádzačom.

Doučte sa angličtinu online

Napriek kríze a obmedzenému cestovaniu sa medzinárodný obchod a spolupráca nezastavia. Každá jedna spoločnosť sa dnes snaží aj v rámci vyššieho zisku preraziť na zahraničné trhy, preto bude vaša znalosť anglického jazyka na pohovore dôležitá. Ak ste sa ju ale nestihli dobre doučiť v škole, môžete to dobehnúť na jednoduchom kurze angličtiny online.

Zostavte si originálny životopis

Dávajte ale pritom pozor, o akú pracovnú pozíciu sa uchádzate a príliš to s originalitou nepreháňajte. Životopis by mal byť pritom stručný, výstižný a relevantný tomu, čo od budúceho zamestnávateľa potrebujete. V jeho zostavení vám pomôže online verzia europassu a výkonné tonery Canon.

Dbajte na presnosť a zodpovednosť

Veľmi veľkým problémom pri hľadaní vhodného zamestnanca, ktorý vo vašej firme vydrží viac ako pol roka, sú jeho vlastnosti. Nie všetci sa dokážu príkazom a kultúre spoločnosti podriadi a tak sa o mnohé benefity pripravujú sami. Ukážte zamestnávateľovi, že vy taký nie ste, nastavte si moderné hodinky a príďte na pohovor včas.

Nebojte sa pochváliť veľkou praxou, osvedčeniami a všetkými certifikátmi, ktorými disponujete. Čím viac toho budete mať, tým lepšie pre vás a vašu budúcnosť.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …