nedeľa - 28. apríla, 2024
, Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline platí zákaz návštev
Foto: zilina-gallery.sk

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline platí zákaz návštev

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline platí od piatka 28.8.2020 na všetkých lôžkových oddeleniach zákaz návštev až do odvolania. Nemocnica zakázala návštevy vzhľadom na zhoršenú epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19. Informuje o tom svojej stránke.

Výnimky zo zákazu návštev platia pre návšteva paliatívneho pacienta v terminálnom štádiu ochorenia – je povolená návšteva súčasne dvomi blízkymi osobami, návšteva kňaza alebo duchovného u ťažko chorých a zomierajúcich pre vysluhovanie sviatostí, jedna osoba pre sprevádzanie pacienta pri prepustení z nemocnice, jedna osoba u pacienta s poruchami duševného zdravia, ako je demencia, porucha učenia alebo autizmus (ak by neprítomnosť spôsobila stavy úzkosti osoby), s psychickými ochoreniami podľa indikácie lekára v prípade, ak neprítomnosť osoby môže nepriaznivo vplývať na výsledky liečebného procesu, návšteva pacienta v umelom spánku na OAIM v prípade, ak z liečebného hľadiska je táto návšteva indikovaná, napr. stavy po ťažkých traumatických poradeniach, coma vigile a pod., sprievod jednej osoby v prípade detského pacienta.

Výnimky zo zákazu návštev sa nevzťahujú na osoby mladšie ako 16 rokov, rizikové skupiny osôb: vek nad 65 rokov, osoby s chronickými ochoreniami alebo závažnými základnými ochoreniami so zníženou funkciou imunitného systému, osoby v paliatívnej starostlivosti, potvrdené prípady ochorenia COVID-19, osoby v karanténe, osoby vykazujúce respiračné príznaky.

Zdroj: FNsP Žilina

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …