nedeľa - 5. mája, 2024
, Dolnokubínska radnica začala s opravou chodníka na ulici M. R. Štefánika
Foto: Mesto Dolný Kubín

Dolnokubínska radnica začala s opravou chodníka na ulici M. R. Štefánika

V týchto dňoch začala dolnokubínska samospráva s opravou ľavostranného chodníka na ulici M. R. Štefánika. Nový povrch bude v dĺžke približne 500 metrov. Smerovať bude od križovatky pri cestnom moste po autobusovú stanicu v smere na mestskú časť Mokraď. Stavebné práce budú realizované po etapách.  

„Obsahom stavebných prác je vybúranie živičného povrchu chodníka vrátane obrubníkov a osadenia nových. Taktiež doplnenie podkladových konštrukčných vrstiev na vjazdoch k rodinným domom a položenie nového živičného povrchu,“ ozrejmil Miroslav Kosmeľ, vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne

V minulom roku práve na tejto ulici realizoval Žilinský samosprávny kraj veľkú rekonštrukciu cesty. „Po ukončení opravy chodníka nás bude ešte čakať kompletná revitalizácia zeleného pásu deliaceho automobily od chodcov. V pláne je výsadba zhruba 20 kusov starších vzrastlých stromov, doplnil Ján Prílepok, primátor mesta.

Radnica by v tejto súvislosti chcela poprosiť obyvateľov mesta o ústretovosť a  pochopenie pri stavebných prácach. V rozpočte mesta je na tieto práce vyčlenených 110-tisíc eur. Predpokladaný termín ukončenia prác je do konca septembra a závisí aj od vývoja počasia.

Zdroj: Mesto Dolný Kubín

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …