piatok - 29. marca, 2024

Divokej Bill zažíva ZLATÚ ÉRU: Svoje česko-slovenské turné kompletne vypredal

Pekelne divoké turné Divokého Billa „Možná přijde i pekelník“ sa skončilo. Šnúru devätnástich koncertov, z toho päť na Slovensku a štrnásť v Česku, si vychutnali tisíce divákov. Štrnástku českých koncertov Billovia kompletne vypredali. Jedna z najpočetnejších českých kapiel sa teší z domáceho úspechu a plánuje ďalšie koncerty na Slovensku.

Divokej Bill privítal najnovší jubilejný album „15“ vo svojej diskografii naozaj ako sa patrí. Novú koncertnú šou predstavil počas uplynulých troch mesiacov v štrnástich českých mestách. Vo všetkých vypredal najväčšie tamojšie hudobné kluby a koncertné sály. Za svojimi fanúšikmi najazdil len v priebehu jari neuveriteľných 6 tisíc kilometrov. „Sme nadšení, to je jasné. Bolo to úžasné turné a ľudia sa bavili ako blázniví. Navymýšľali sme si pre nich hromadu vtákovín, nejako sa to rozkríklo a návšteva sa naozaj vydarila. Tak to má byť,“ teší sa kapela, ktorá sa kompletne vypredanými koncertmi i šnúrami pýši už nejaký ten rôčik. „V časoch nášho prvého veľkého nástupu na scénu sme vypredali kdejakú halu.  Celá republika sa prišla pozrieť, ktože je to ten Divokej Bill.“

, Divokej Bill zažíva ZLATÚ ÉRU: Svoje česko-slovenské turné kompletne vypredalFanúšikovia, ktorým sa vstupenky na turné neušli, si môžu svoju obľúbenú kapelu nájsť na jednom z blížiacich sa letných festivalov. Pre beznádejne plný diár však Billovia v rámci svojho turné koncerty navyše pridávať nemohli. Fanúšikov však uisťujú, že príležitostí na ďalšie koncerty budú mať čoskoro viac ako dosť: „Teraz nás čakajú festivaly a potom bude ďalšie turné, doska zase nejaké turné a stále dookola,“ pozýva s typickým úsmevom na perách frontman Vašek Bláha, prezrádzajúc jedným dychom plány kapely na najbližšie mesiace. Medzi tie patria i tohtoročná majálesovo-festivalová sezóna, ktorú Divokej Bill zahájil bezprostredne po ukončení turné len pred pár dňami. V rámci nej absolvuje niekoľko koncertov i na Slovensku. „Náš domov je dodávka, naše tempo je vražedné! Máme postavené krásne festivalové turné, ktoré sa skončí až niekedy v septembri. Medzi tým musíme zmixovať a vydať akustické DVD, ktoré sme nahrali už v zime v spolupráci s TV Óčko. A tiež by sme mali vymyslieť nejaké nové hity na ďalšiu dosku,“ odpovedá s úsmevom Vašek Bláha na otázku, ako by opísal divoké pracovné povinnosti, ktoré kapelu čakajú do konca roka.

Ako na záver dodáva, na sklonku jari Divokej Bill posiela fanúšikom i nový rádiový počin – singel „Všema deseti“, ktorý je treťou „rádiovkou“ zo šiestej štúdiovej nahrávky „15“. Práve túto novú skladbu si fanúšikovia obľúbili počas turné spolu s predchádzajúcimi singlami „Vstávej“ a „Dolsin“  bezkonkurenčne najviac.

V najbližšej dobe Divokej Bill zavíta na Slovensko už 24. júla, kedy bude hrať v rámci česko-slovenského festivalu – Cibula fest na letisku v Holíči. Program ich kompletného turné na nadchádzajúce mesiace môžete nájsť na stránke divokejbill.cz.

, Divokej Bill zažíva ZLATÚ ÉRU: Svoje česko-slovenské turné kompletne vypredal

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Zuzana Smatanová, Česko-slovenský duet k filmu o Gumpovi otvára tému psích adopcií

Česko-slovenský duet k filmu o Gumpovi otvára tému psích adopcií

Zuzana Smatanová, Eduard Rovenský a kapela Highland pozvali slovenské známe tváre so svojimi psíkmi do videoklipu k pesničke …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *