štvrtok - 2. mája, 2024
interiér, Veci, ktoré vás vo vašom interiéri oberajú o pohodlie a mali by ste sa ich čím skôr zbaviť
Ilustračné foto: Shutterstock

Veci, ktoré vás vo vašom interiéri oberajú o pohodlie a mali by ste sa ich čím skôr zbaviť

Čo je to pohodlie? V prvom rade priestorový komfort, harmónia a funkčnosť doplnkov v interiéri. Občas sa ale ponukou obchodov a nesprávnym výberom postaráme o pravý opak. Výsledkom je chaos a dezorganizácia, vplyvom ktorých sa nedokážeme naplno sústrediť na všetko dôležité  a užívať si pohodlia.

Čas beží a život je krátky, preto by ste si ho mali užívať čo najviac a s našimi radami sa vám to určite podarí. Stačí odstrániť alebo vymeniť zopár doplnkov a budete sa cítiť v novej pánskej mikine ešte lepšie.

Príliš veľa zrkadiel

Každý vie, že množstvo zrkadiel vám umožňuje vizuálne rozšíriť priestor a zväčšiť plochu malého bytu. Zároveň však príliš veľa zrkadlových plôch pripraví váš domov o pohodlie. Len ťažko sa môžete cítiť príjemne a všade vidieť svoj odraz. Rovnako sa budú cítiť aj vaši hostia. Zrkadlá sa navyše dosť rýchlo znečistia – stačí jediný dotyk, aby ste na povrchu zrkadla nechali stopu viditeľnú už z diaľky. A byt pokrytý špinavými zrkadlami nemôže byť z definície útulný. Preto pozor na ich veľkosť a množstvo.

Nesprávne svetlo

Aby váš dom nebol tmavý, napríklad ako v jaskyni, alebo naopak, svetlý, ako na operačnej sále, zabezpečte, aby bolo k dispozícii niekoľko svetelných zdrojov: nielen luster na strope, ale aj podlahová lampa v blízkosti pohovky, osvetlenie v kuchyni a lampa nad posteľou môžu pomôcť. Alebo vymeňte spínače za otočné ovládače – potom si môžete jas svetla v závislosti od dennej doby a nálady nastaviť kedykoľvek sami.

Nezabudnite ani na príjemné látkové rolety, ktoré sa zasa postarajú o dostatočné množstvo prirodzeného denného svetla, ktoré je dôležité nielen pre naše pohodlie, ale aj zdravie.

Zlý vzduch

Prvá vec, ktorá pozdraví vašich hostí na prahu domu alebo bytu, je vôňa. A ako ste si mohli všimnúť, každý dom má svoju vlastnú, špeciálnu. Niekde to vonia ako pečivo, niekde knihy, inde – kvety.

No, ak má váš byt nepríjemný zápach, pokúste sa to napraviť. Ako? Najskôr si častejšie vyčistite vetracie mriežky, potrubia v kúpeľni a koberce. Po druhé, nezabudnite si pravidelne prať záclony a prikrývky. Po tretie, zásobte sa aromatickou lampou, vonnými sviečkami alebo po celom dome jednoducho umiestnite vázy s vetvičkami levandule alebo kávových zŕn. Len ich nezabudnite občas vymeniť!

Pokazené spotrebiče

Základ interiérového pohodlia netvorí len nábytok, osvetlenie a vzduch, ale aj spotrebiče. Dnes sú mnohé z nich profesionálnymi automatickými robotmi, ktoré sa o náš komfort starajú do posledného detailu. Ich výkon však nie je neobmedzený a časom sa opotrebujú. Pokazený spotrebič však nemusíte meniť za ten z obchodu a produkovať tak odpad. Stačí si kúpiť nové Beko náhradné diely a pohodlie sa k vám vráti. Tak na to myslite a interiér si na základe týchto odporúčaním zariaďte.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …