nedeľa - 28. apríla, 2024
, Barmuseum opäť prináša zaujímavé online podujatia. Tu je program na mesiac apríl
foto: barmuseum

Barmuseum opäť prináša zaujímavé online podujatia. Tu je program na mesiac apríl

AKO SA DO HORY VOLÁ, TAK SA Z HORY OZÝVA – Online diskusia

21.04.2021. o 19.00.

Pravidelne budeme debatovať o rôznych veciach s najrôznejšími ľudmi z prostredia hôr a prírody. Dozvieš sa viac o našich horách, o ľuďoch pre ktorých je les ich druhým domovom a nezabudneme ani na témy, akými sú ochrana životného prostredia a jej udržateľnosť.
Našim prvým hosťom bude Tomáš Hvizda, člen Horskej záchrannej služby so špecializáciou kynológ ktorý si v roku 2010 splnil sen a stal sa členom HZS Veľká Fatra. Porozprávame sa bližšie o jeho práci, ako postupujú pri záchranných akciách ale aj o tom ako predchádzať úrazom a na čo si dávať v horskom teréne pozor. A samozrejme bude reč aj o jeho vernom štvornohom parťákovi.

Moderuje: NikoSoldán
Rozhovor bude sprístupnený na facebookovej stránke Barmusea prostredníctvom LIVE streamu, ale aj ako podcast na Spotify. Viac informácií o projekte nájdete na FB stránke.

ZVUKÁRSKY WORKSHOP – DOMÁCE NAHRÁVANIE A ZÁKLADY PRÁCE SO ŠTÚDIOVOU TECHNIKOU – Online Workshop

24.04.2021. o 18.00.

Róbert Gajdoš – Je profesionálny zvukový technik, aktuálne pracuje ako osobný zvukár pre známu hudobnú skupinou Smola a Hrušky. Okrem živého zvuku sa venuje aj štúdiovému nahrávaniu vo vlastnom nahrávacom štúdiu Liptov Lab v Ružomberku. Disponuje dlhoročnými skúsenosťami s rôznymi umelcami a technikou. So svojimi poznatkami sa podelí už 24.Apríla o 18:00 v kultúrnom centre Barmuseum v Martine. Kde sa zameria na hudobníkov, v čase pandémie ktorí si chcú nahrať jednoduché demo pred samotnou návštevou nahrávacieho štúdia. Obsahom workshopu bude okrem základov práce so štúdiovou technikou aj poradenstvo a interakcia s publikom. Na záver nám odporučí jednoduché a kvalitné vybavenie pre každé domáce štúdio.

Workshop sa uskutoční online cez aplikáciu ZOOM, link vám zašleme po zaregistrovaní na vašu emailovú adresu.
Lektor: Róbert Gajdoš zvukár Smola a hrušky

TVORCAST: Vladimír Remeň – Online

28.04.2021. o 19:00.

Predstavujeme vám TVORcast!
UMELCOV
TVORCOV
A všetkých ostatních kreatívnych ľudí na jednom mieste.
V poradí už druhom TVORcaste! sa budeme rozprávať s Vladom, ktorý je konštruktérom gitarových celolampových zosilňovačov. Je vyštudovaný elektotechnik, od malička sa venuje hudbe a vystupoval v rôznych hudobných zoskupeniach. Viac o jeho práci sa dozviete v TVORcaste! spolu s Mirom Hamarom. Rozhovor bude sprístupnený na facebookovej stránke Barmusea prostredníctvom LIVE streamu, ale aj ako podcast na Spotify.

Viac informácií o projekte nájdete na FB stránke. Rozhovor bude sprístupnený na facebookovej stránke Barmusea prostredníctvom LIVE streamu, ale aj ako podcast na Spotify.

, Barmuseum opäť prináša zaujímavé online podujatia. Tu je program na mesiac apríl

Zdroj: Barmuseum

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …