nedeľa - 5. mája, 2024
HK Martin, Martin na čele s novým trénerom zviedol so Žiarom vyrovnaný súboj o body
Foto: FB HK Martin

Martin na čele s novým trénerom zviedol so Žiarom vyrovnaný súboj o body

Po nelichotivých výsledkoch Martina v poslednom období sa vedenie klubu spolu s trénermi rozhodlo situáciu analyzovať a riešiť. Výsledok prišiel v podobe odstúpenia Daniela Babku z pozície hlavného trénera, ktorý sa rozhodol vziať zodpovednosť na seba. Jeho miesto zaujal bývalý hokejový obranca, Rudolf Jendek, ktorý po ukončení hráčskej kariéry pôsobil napr. 6 sezón na trénerskej lavičke bratislavského Slovana (4 sezóny v KHL), ale aj na lavičke extraligovej B. Bystrice. V 30. kole SHL čakala nového trénera prvá zaťažkávacia skúška, kedy HK Martin hostil HK MŠK Žiar nad Hronom.

Pre hosťujúci tím však situácia pred zápasom nevyzerala príliš optimisticky. Z večera do rána im vypadli štyria hráči (pravdepodobne v dôsledku virózy). Našťastie sa im mančaft podarilo na zápas poskladať. Podľa slov ich trénera: „Siahli sme si na dno síl, niektorí s horúčkami. Kto mohol dnes za Žiar nastúpiť, nastúpil.“

Vyrovnaný zápas až do konca

Prvá gól stretnutia prišiel z hokejky Nauša, pre ktorého to bol prvý zápas po takmer 2 mesiacoch (zranenie). Martin vyhrával po 12. minútach hry 1:0.  Krátko po góle poskytli hostia Martinčanom výhodu v podobe presilovej hry. Tu však domáci nevyužili – naopak Žiaru sa podarilo v 13. minúte počas oslabenia dostať do úniku, ktorý premietli do vyrovnávajúceho gólu.

Prostredná tretina pôsobila vyrovnane z pohľadu oboch tímov no úspešnejší v nej bol Martin. V 26. minúte skóroval strelou od modrej Petran a pomyselné misky váh opäť posunul na stranu tímu z Turca.

Úvod tretej tretiny patril Žiaru. Najprv v 42. minúte využil presilovku hosťujúci Demiters a o tri minúty neskôr ťažil z rýchleho protiútoku Gabor. A tak sa Martinčania prvý krát v zápase ocitli v pozícii, kedy sa museli na súpera doťahovať.

Na ďalší gól fanúšikovia nemuseli dlho čakať. Už v 48. minúte sa po individuálnej chybe hosťujúceho tímu dostal k puku Lahtinen, ktorý nezaváhal a vyrovnal na 3:3.

Do konca riadneho hracieho času sa už skóre nemenilo a tak na rad prišlo predĺženie. V ňom o deľbe bodov rozhodol v 64. minúte Poliaček, ktorého križnou prihrávkou našiel Dírer.

Martin prelomil 5-zápasovú šnúru prehier a z tohto napínavého stretnutia si do tabuľky odnáša cenné 2 body.

HK VITAR Martin – HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 4:pp (1:11:0, 1:2, 1:0)

Góly: 12. Nauš (Semaňák, Dírer), 26. Petran (Fafrák, Dírer), 48. Lahtinen, 64. Poliaček(Semaňák, Dírer) – 13. Fekiač (Jakúbek), 42. Demiters (Fekiač, Valigura), 45. Gabor (Václav)

Zhodnotenie zápasu:

Vyjadrenia hráčov a trénerov poskytla Oľga Roháľová

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …