nedeľa - 5. mája, 2024
, Poznáme výsledky 55. ročníka Turčianskych hier mládeže 2015

Poznáme výsledky 55. ročníka Turčianskych hier mládeže 2015

Po roku je za nami ďalší fantastický týždeň naplnený pohybom, emóciami, radosťou z dosiahnutého úspechu, spokojnosťou a možno aj pocitom hrdosti a spolupatričnosti ku škole, ktorú žiaci reprezentovali.

Aj keď náš región tvoria dva okresy, toto podujatie opäť spojilo na celý jeden týždeň športové talenty z celého nášho Turca – od Hornej Štubne až po Krpeľany.

Organizátorom jedinečného a náročného podujatia bolo mesto Martin v spolupráci s Atletickým klubom ZŤS Martin, Olympijským klubom Turiec, Združením miest a obcí Turca a Okresnou radou Slovenskej asociácie športu na školách v Martine. Tohto ročníka THM sa zúčastnilo 1570 štartujúcich pretekárov. Najpočetnejšie obsadenými športmi boli opäť atletika (869) a plávanie (246). V loptových hrách sa prezentovalo 45 družstiev a 455 štartujúcich hráčov. 55. ročník Turčianskych hier mládeže sa do svojej histórie zapíše najmä tým, že v jeho programe sa po prvý raz objavil nový kolektívny šport – florbal. Aj keď jeho príchod na Turčianky nebol všetkými vítaný, dal o sebe hlasno vedieť a určite bude o svoje zotrvanie v budúcom programe tvrdo bojovať.

V medailovom hodnotení škôl po prvý raz v histórii získali prvenstvo žiaci Evanjelickej spojenej školy v Martine (7 zlatých, 6 strieborných, 4 bronzové). Úspechy žali okrem atletiky aj v plávaní. Je viac ako chvályhodné, že napriek tomu, že tamojším žiakom chýba telocvičňa a športový areál, na Turčianskych hrách sa prezentovali nielen vo futbale, ale aj v mini hádzanej a dokonca aj vo volejbale dievčat. Druhé miesto v hodnotení škôl patrí reprezentantom Gymnázia Jozefa Lettricha (6-5-7) a vlani tretiu ZŠ A. Dubčeka vystriedala turčianska žiacka atletická „veľmoc“ ZŠ Turany (6-2-1).

Potešujúce je, že vzácne medaily putovali z Turčianskych hier až na 24 škôl celého Turca a spomienky na chvíle prežité na športoviskách aj tohto ročníka Turčianskych hier zostanú v mysliach ich účastníkov možno po celý život.

Zdroj: martin.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *