piatok - 7. augusta, 2020
Home / Aktuálne / Ako varili naši predkovia? Ochunajte tradičné v Múzeu kysuckej dediny
Foto: Kysucké múzeum v Čadci

Ako varili naši predkovia? Ochunajte tradičné v Múzeu kysuckej dediny

Prvú augustovú nedeľu to bude v Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke rozvoniavať tradičnými kysuckými dobrotami. Budete ich môcť ochutnať, ale zoznámite sa aj s tým, ako žili naši predkovia. Rozkúria sa funkčné dobové pece a jedlá spojené s našim regiónom sa pripravia tradičným spôsobom. To všetko už 2.  augusta2020 na podujatí Kuchyňa starých materí.

Príďte ochutnať kapustniaky, halušky, ale aj chrumkavé zemiakové placky.Ako iste viete, tak Kysuce nepatrili k bohatým krajom. To však nebránilo šikovným gazdinkám vyčarovať chutné a sýte pokrmy z múky, kapusty, zemiakov, cibuľky či slaniny. Vrátime sa spoločne s vami do týchto čias. Bude to zážitok pre všetkých, malých aj veľkých.

Pobyt na tomto obľúbenom podujatí si môžete spestriť jazdou na Historickej lesnej úvraťovej železnici. V stanici Skanzen vám ponúkame výstavu zo zbierok Kysuckého múzea v Čadci, pod názvom Drotári a drotárstvo a v Raganovom mlyne banerovú výstavu Vlaky s vôňou dreva a makety vláčikov Miroslava Poláka.

Zdroj: Kysucké múzeum v Čadci

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Podujatie Rajecká Anča oslávi 10 rokov

Rajecká Anča vyrazí zo Žiliny do Rajca a späť už po desiatykrát. Obľúbené podujatie organizované Považským …