Prvý zástupca primátora Patrik Groma otvoril IV. ročník Žilinskej gastronomickej jesene 2015, ktorý organizuje Žilinský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Súťažilo sa v troch odboroch, a to kuchár, pekár a culinary cup junior team.
Už po štvrtýkrát sa koná súťaž Žilinská gastronomická jeseň 2015. Kuchári, pekári či cukrári môžu ukázať svoje zručnosti v hoteli Holiday Inn v Žiline. Súťaž tradične organizuje Žilinský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Súťaži sa v 4 kategóriách: individuálne tanierové dezerty, sladká misa, cukrárska artistika a slávnostné torty.
„Zúčastnil som sa zatiaľ všetkých ročníkov tejto súťaže pre lakotníkov a gurmánov a opäť som si vychutnal famózne vône a chute vynikajúcich jedál, dezertov a nápojov. Jednoducho, v Žiline dosahuje kuchyňa vysokú svetovú úroveň,“ povedal prvý zástupca primátora Patrik Groma.
Autor: Pavol Čorba/hovorca mesta Žilina
Foto: Mesto Žilina