štvrtok - 28. marca, 2024
, Žilinské dni zdravia a Primátorská kvapka krvi 2015

Žilinské dni zdravia a Primátorská kvapka krvi 2015

Mesto Žilina Vás pozýva na 12. ročník Žilinských dní zdravia, ktoré sa uskutočnia na Námestí Andreja Hlinku vo štvrtok 17. a v piatok 18. septembra. Súčasťou podujatia sú bezplatné zdravotné vyšetrenia a ukážky rôznych druhov cvičení. Zároveň sa môžete zapojiť do tradičnej Primátorskej kvapky krvi, organizovanej v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Hlavný partner podujatia je Kia Motors Slovakia prostredníctvom jej Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis.

Žilinské dni zdravia 2015

Mottom podujatia Žilinské dni zdravia je „Zdravie, krása a vitalita“. Podujatie sa bude konať v centre Žiliny na Námestí Andreja Hlinku vo štvrtok 17. a v piatok 18. septembra od 10.00 hod., kultúrny program začína od 14.00. Počas dvoch dní organizátori osvetovou činnosťou upozorňujú na civilizačné choroby a ponúkajú zdravú alternatívu života s cieľom vzbudiť záujem verejnosti o jej uplatňovanie v každodennom živote. Súčasťou podujatia sú bezplatné zdravotné vyšetrenia, napr. meranie krvného tlaku, cholesterolu, očného tlaku, hustoty kostí a hladiny cukru v krvi, analýza ľudského tela, dentálna hygiena a iné.

Primátorská kvapka krvi

Počas Žilinských dni zdravia sa organizuje aj tradičná Primátorská kvapka krvi, ktorej sa každoročne zúčastňuje aj primátor mesta Žilina Igor Choma. Krv, ako nenahraditeľná tekutina v ľudskom tele, je čoraz vzácnejšia a nemocnice avizujú jej stály nedostatok. Potrebná je hlavne pri operáciách, kedy rozhoduje nielen profesionalita lekárskych úkonov, ale aj krv, ktorá sa nedá laboratórne vyrobiť. Krv môžete darovať na pracovisku Národnej transfúznej služby SR, V. Spanyola 43, Žilina v čase od 8.00 – 14.00.

Žilinská plavecká štafeta

Už po 7. raz pripravuje Mesto Žilina v spolupráci s Mestskou krytou plavárňou Žilinskú plaveckú štafetu, a to dňa 17. septembra. Cieľom podujatia je zaplávať čo najviac metrov alebo kilometrov, pričom samotný výsledný plavecký čas nie je podstatný. Každý účastník má vstup voľný a získa ďalšiu voľnú vstupenku na Mestskú krytú plaváreň a suvenír od Mesta Žilina. Podujatia sa môžu zúčastniť školy, je však potrebné do 14. septembra nahlásiť predpokladaný počet študentov na email peter.zanicky@zilina.sk. Počet študentov nie je limitovaný. Následne bude zaslaný časový harmonogram, kedy bude daná škola plávať. V roku 2014 preplávalo 1007 plavcov spolu 1183 kilometrov. Pomôžte nám zvíťaziť medzi slovenskými mestami.

Čítajte viac –> Žilinské plavecké štafety na Mestskej krytej plavárni v Žiline

Viac informácií nájdete na kulturneleto.eu.

, Žilinské dni zdravia a Primátorská kvapka krvi 2015

foto: kulturneleto.eu

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *