sobota - 20. apríla, 2024
, Albumy roku 2016, na ktoré sa teší Rádio Rebeca

Albumy roku 2016, na ktoré sa teší Rádio Rebeca

Končí sa rok 2015 a s ním prichádzajú aj pohľady do budúcnosti. Čo nové zažijeme? Na čo sa môžeme tešiť? Už teraz je však jasné, ktoré hudobné albumy roku 2016 nám urobia veľkú radosť. Tu je prehľad TOP 10 albumov roku 2016, ktoré budete určite počuť z Rádia Rebeca.

David Bowie – Blackstar (plánované vydanie 1.1.2016)

Britský spevák, skladateľ, hudobník, herec a podnikateľ vlastným menom David Robert Jones oslávi 8. januára 69 rokov. Ako darček sebe a celému svetu dopraje svoj najnovší album Blackstar. Práve album, ktorého vydanie je naplánované na prvý deň roka 2016, bude jeho v poradí 27. albumom. O úspešnosti jeho hudobnej kariéry dnes už nik nepochybuje. V rebríčku TOP 500 albumov všetkých čias sa hrdo pýši 6 albumov Londýnčana, ktorého nazývajú aj chameleónom popmusic.

O úspešnosti albumu Blackstar predpovedá aj štatistika zo služby Youtube, prostredníctvom ktorej si prvý singel albumu pozrelo už skoro päť miliónov ľudí.

Daughter – Not to Disappear (plánované vydanie 15. január)

Dva týždne po albume Davida Bowieho objaví hudobný svet ďalší album z britských ostrovov. Indie-folková kapela Daughter vydá svoj album Not to Dissapear. Album, ktorý si kapela dopraje k svojej 5-ročnej existencii bude jej len druhým štúdiovým albumom. Po veľkom úspechu singlu Youth, ktorý kapelu preslávil sa teda prirodzene kladú novému albumu tie najvyššie očakávania. Kapela Daughter sa napriek svojej krátkej existencii stala významnou kapelou v súčasnej kultúre. O najnovšom albume kapela stále mlčí, vie sa teda len termín vydania.

Pieseň s názvom Youth sa stala nosnou piesňou reklamy na Tour De France 2015.

Simple Plan – Taking One for the Team (plánované vydanie 19.2.2016)

Kanadská pop-punková formácia Simple Plan vydáva koncom februára svoj piaty štúdiový album. Simple Plan sa začiatkom milénia stala jednou z najžiadanejších kapiel vtedajšej generácie pop-punkových koncertov a festivalov. Spolu s kapelami ako Blink 182, Green Day, Sum 4 a pod. vytvorili nový prúd pop-punku, častokrát nazývaný aj skate punk. Práve basgitarista kapely Blink 182, Mark Hoppus, bol pri zrode prvých piesní Simple Planu. Album Taking One for the Team vyjde 19. februára, no už dnes poznáme tri piesne, ktoré sa na albume budú nachádzať.

Jednou z nich je aj letný hit (leta 2016?) I don’t wanna go to bed, ktorý nahrala so známym hudobníkom Nellym.

Bon Jovi – This House Is Not for Sale (plánované vydanie marec 2016)

Všetko to začalo v 80-tych rokoch, kedy Jon Bon Jovi pracoval v hudobnom štúdiu ako nosič kávy a odpratávač káblov. Mal sen spievať a hrať. Filmový scenár sa plní od doby, kedy ho oslovilo miestne rádio, aby sa zapojil do hudobnej súťaže, ktorú neskôr vyhral. Dnes Jon Bon Jovi patrí medzi stálice éteru Rádia Rebeca a preto je jasné, že aj jeho albumová novinka bude sprevádzať našich poslucháčov. Album s poradovým číslom 13 vyjde niekedy behom marca 2016 a patrí medzi albumy, o ktorých sa stále moc nevie, no štart kampane sa očakáva začiatkom roka. Aký album v skutočnosti bude, ale aj to, či v rámci jeho propagácie navštívi Slovensko, je momentálne tajomstvom, no je jasné, že minimálne Viedeň navštívi.

Pieseň Runaway, ktorú napísal Jon Bon Jovi v čase, keď pracoval ako nosič kávy v hudobnom štúdiu.

Rok 2016 nabitý atraktívnymi albumami

Je jasné, že sa nedočkáme nových albumov legiend, ktoré nás v roku 2015 navždy opustili (B.B. King, Lemmy….), no zoznam plánovaných albumov roku 2016 je atraktívny a každý milovník hudby si v ňom nájde svoje. Za pozornosť určite stoja albumy kapiel The Offspring, Red Hot Chili Peppers, One Republic či kalifornskej formácie Blink 182, ktorý bude prvým albumom bez zakladajúceho člena a speváka Toma Delongha.

Autor: Viktor Mydlo
Zdroj: consequenceofsound.net, michaelcavacini.com, wikipedia.org
Foto: pixabay.com
Video: youtube.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hnilica, Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Večne usmiaty a vždy pozitívne naladený pesničkár Juraj Hnilica. Aj takýto prívlastok si zaslúžil martinský rodák …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *