pondelok - 6. mája, 2024
, Martinčan chcel jazdiť po koľajisku električiek v Bratislave

Martinčan chcel jazdiť po koľajisku električiek v Bratislave

V stredu, 13. januára, sa rozhodol 41 ročný Martinčan s viac ako dvoma promile alkoholu v krvi šoférovať svoje auto po koľajisku električiek v našom hlavnom meste. V tomto čine mu však včas zabránila policajná hliadka.

Patrik L. z okresu Martin sedel za volantom Škody Fabie. Do električkového koľajiska vošiel len pár minút pred jednou hodinou po polnoci. „Následne sa s vozidlom pokúšal v jazde pokračovať po koľajniciach. Konanie vodiča však spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

Policajti ho v rámci kontroly podrobili vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu. „Bola mu nameraná hodnota 1,16 mg/l alkoholu v dychu. Prítomnosť alkoholu potvrdila aj opakovaná dychová skúška s výsledkom 1,15 mg/l,“  uviedla Lucia Mihalíková.

Martinčana obvinili zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny hrozí vodičovi za nezodpovednú jazdu pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok.

Zdroj: teraz.sk
Foto: pixabay.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hybaj hrabať, Hybaj (opäť) hrabať

Hybaj (opäť) hrabať

Už deviaty rok vytvára Slovenské národné múzeum v Martine spolu s OZ Premena v Turci …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *