streda - 8. mája, 2024
, V Martine pribudne nová oddychová zóna

V Martine pribudne nová oddychová zóna

Koncom januára viceprimátor mesta Martin Imrich Žigo opäť privítal na Mestskom úrade v Martine zástupcu Indickej republiky, tentokrát prvého tajomníka Vinoda Kelkara. Za rok od prvého stretnutia zástupcov mesta a Indickej republiky plány na spoluprácu nadobudli reálne kontúry a v ideálnom prípade by vďaka nim mohla už v najbližších mesiacoch pribudnúť v meste nová oddychová zóna.

Spolupráca medzi mestom Martin a Indickou republikou sa začala rozvíjať vo februári minulého roku, kedy mesto po prvýkrát navštívil mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Indickej republiky na Slovensku Param Jit Mann s cieľom presvedčiť sa, že v Martine je ako v jedinom meste na Slovensku Gándhího ulica. „Jeho excelencia už minulý rok načrtol, že by ich veľvyslanectvo rado podporilo mesto, v ktorom je ulica pomenovaná podľa jedného z ich národných dejateľov. Po roku príprav a rokovaní sme prvému tajomníkovi predstavili návrh oddychovej zóny v mestskej časti Záturčie, práve pri Gándhího ulici,“ ozrejmil viceprimátor Imrich Žigo.

Projekt novej oddychovej zóny ráta s prepojením Gándhího ulice a priľahlej autobusovej zastávky, doplnením zelene a mobiliáru k už existujúcemu detskému ihrisku a vytvorením pohľadovej bariéry ku kontajnerom, ktoré sa v tejto lokalite nachádzajú. Na financovaní oddychovej zóny sa bude spolu s Indickým veľvyslanectvom podieľať aj Výbor mestskej časti Záturčie a mesto Martin.

Okrem toho mesto pripravuje aj projekty na čerpanie mimorozpočtových zdrojov.„Samozrejme, veľmi si vážime ochotu a aktivitu Indického veľvyslanectva, a preto by sme boli radi, aby aj ich prínos bol viditeľný priamo na mieste. Gándhí nebol človek, ktorý potreboval zviditeľňovať svoju osobu, ale svoje myšlienky a idey. Práve preto bude v oddychovej zóne umiestnená tabuľa s jeho podpisom a mottom: Buď zmenou, ktorú chceš vidieť. Osobne si myslím, že táto myšlienka by mala byť pre nás všetkých inšpiráciou,“ vysvetlil viceprimátor Imrich Žigo. Po doriešení financovania by oddychová zóna v Záturčí mohla pribudnúť do konca roka.

Autor: Michaela Černeková
Foto: Google Map

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

2 komentáre

  1. To je super… kiežby ich bolo viac… akurát po skúsenostiach s oddychovou zónou v Košútoch- jazierko, som už skeptická. V tomto Martine, všetko krásne, čo mnohých stojí veľkú dávku úsilia… končí pod taktovkou výrastkov, vyvrheľov, ochlastov… škoda… škoda…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *