nedeľa - 28. apríla, 2024
, Na starých motorkách a trabantoch naprieč Austráliou a Indonéziou

Na starých motorkách a trabantoch naprieč Austráliou a Indonéziou

V stredu, 24. februára, sa v martinskom Barmuseu uskutočnila beseda s banskobystrickým cestovateľom Marekom Slobodníkom s názvom Austráliou a Indonéziou na Jawe 250 so žltými trabantmi.

Beseda obsahovala rôzne videá, slideshow a rozprávanie cestovateľa Mareka Slobodníka o jeho ceste po Tichomorí na 58-ročnej Jawe 250 so známym českým cestovateľom Danem Přibanem a jeho Trabantmi. Spolu sa vybrali naprieč neobývaným austrálskym outbackom, neprebádaným Timorom, preplnenou Indonéziou posiatou sopkami, chrámami a mešitami, priemyslom zničenou Sumatrou, ako z vyspelej Európy vystrihnutou Malajziou alebo hinduistickým Thajskom.

Na počiatku bola chuť cestovať, objavovať nové svety, prekonať samého seba, nenáhliť sa a užívať si život. Cestovanie po svete trvalo šesť mesiacov, počas ktorých deväťčlenná skupinka prešla neuveriteľných 15 291 kilometrov. Mnohých z nich Marek Slobodník už poznal z predchádzajúcich ciest. V cestovaní na Pionieroch a trabantoch rozhodne nekončia. Už teraz plánujú cestu po Afrike alebo cestu z Bangkoku do Európy.

Foto: Miloš Hrabovský, Barmuseum

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *