nedeľa - 5. mája, 2024
, Mesto Martin vyzýva trhovníkov prezentovať svoje remeselné výrobky na Svätomartinské hody 2016

Mesto Martin vyzýva trhovníkov prezentovať svoje remeselné výrobky na Svätomartinské hody 2016

Pri príležitosti Martinských hodov sa v piatok 11. novembra budú konať na Divadelnom námestí trhy tradičných remesiel. Žiadosť o povolenie na predaj výrobkov a poskytovanie služieb spolu s prílohami je potrebné doručiť poštou na adresu: Mestský úrad v Martine, Námestie S. H. Vajanského 1, 036 49 Martin alebo osobne do podateľne Mestského úradu Martin, najneskôr do 31. októbra.

Každý záujemca musí spĺňať podmienky, ktoré sú dané zákonom č. 178/98 Zb. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach a všeobecne záväzným nariadením mesta Martin č. 58. Žiadosť o povolenie na predaj výrobkov a poskytovanie služieb je dostupná na https://www.martin.sk. Súčasťou žiadosti musí byť živnostenský list, resp. doklad o DIČ, v prípade predávajúcich potravín je potrebné predložiť súhlas Regionálneho úradu verejného zdravotníctva z miesta bydliska, resp. sídla firmy a tretia strana z knihy registračnej pokladnice, resp. čestné vyhlásenie v prípade, že záujemcovi nevzniká povinnosť evidencie služieb v pokladnici. V prípade remeselníkov, ktorí nie sú podnikatelia, musí byť doručené aj čestné vyhlásenie, že predávané výrobky sú originálom diela, resp. jeho rozmnoženinou.

Zdroj: martin.sk
Foto: martin.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *