sobota - 4. mája, 2024
, Študenti z Martina, Českej republiky a Holandska si vyskúšajú medzinárodné projekty v praxi

Študenti z Martina, Českej republiky a Holandska si vyskúšajú medzinárodné projekty v praxi

Delegácie zložené predovšetkým zo študentov navštívili Martin v rámci pokračovania medzinárodného projektu Erasmus+ Key to Successful International Entrepreneurship, do ktorého sú zapojené 3 stredné obchodné školy – Obchodná akadémia, Martin, Slovensko; Masarykova obchodní akademie, Jičín, Česká republika a Alfa College, Hoogeveen, Holandsko.

Hlavným cieľom projektu je viesť mladých ľudí k úspešnému medzinárodnému podnikaniu. Podľa zástupcu primátora Martina Imricha Žiga navštívia študenti martinské firmy, v ktorých budú prezentovať reálne obchodné spoločnosti z Holandska a Česka a budú sa snažiť nadviazať obchodnú spoluprácu.

Učiteľ angličtiny na Masarykovej obchodnej akadémii v Jičíne Ondřej Švanda vníma projekt ako šancu pre študentov vyskúšať si nanečisto, čo ich čaká v zamestnaní. Študenti podľa neho nemajú čo stratiť. Českí študenti už prezentovali české firmy v Holandsku a teraz budú prezentovať tu. Z Čiech sa zapojilo 20 študentov a sú rozdelení po dvojiciach, ktoré vždy prezentujú jednu firmu.

Foto: redakcia Rádia Rebeca

 

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *