utorok - 7. mája, 2024
, Týždeň slovenských knižníc v SNK

Týždeň slovenských knižníc v SNK

Pozývame vás do Slovenskej národnej knižnice (SNK) v Martine na 18. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktoré sa uskutoční od 13. do 18. marca. Počas tohto týždňa otvorí SNK svoje priestory a privíta návštevníkov zaujímavými podujatiami.

Príďte navštíviť vybrané pracoviská SNK v Martine, ale aj Digitalizačné a konzervačné centrum vo Vrútkach. Prezrieť si budete môcť exkluzívnu výstavu Fenomén Ateliér papier a kniha, alebo navštíviť stálu expozíciu dejín slovenskej literatúry. Pripravená je aj zaujímavá diskusia s Dadom Nagyom o súčasnej literárnej tvorbe a povinnom čítaní. Pracovníci SNK budú počas tohto týždňa robiť aj sprievodcov cestami slovenského slova a umožnia vám bližšie spoznať tvorbu Margity Figuli, Dobroslava Chrobáka a Ľuda Ondrejova.

Príďte si vypočuť aj prednášky o reformačnej tlači a historických dokumentoch uložených vo fondoch SNK a naučiť sa, ako vypracovať študentské práce na jednotku. Počas Týždňa slovenských knižníc si budete môcť zakúpiť knihy z produkcie SNK a vyskúšať si aj výpožičky e-kníh. Pre najmenších je pripravené neobyčajné zážitkové rozprávkové vzdelávanie. Viac informácií o podujatiach nájdete na webovej stránke Slovenskej národnej knižnice.

Len počas Týždňa slovenských knižníc:

  • si môžete v SNK bezplatne vypožičať knihy zo zahraničných knižníc
  • vám odpustia poplatok za registráciu a predĺženie platnosti čitateľského preukazu
  • môžete vrátiť „zabudnuté knihy“ bez sankčného poplatku

 

, Týždeň slovenských knižníc v SNK

zdroj: snk.sk

foto: zdroj

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *