utorok - 7. mája, 2024
, Cestovateľský festival Cestou necestou: chladný okraj Nórska, africké čaro a cesta okolo sveta

Cestovateľský festival Cestou necestou: chladný okraj Nórska, africké čaro a cesta okolo sveta

Milí cestovatelia a vášniví dobrodruhovia, pozývame vás v sobotu 1. apríla o 18:00 na Cestovateľský festival Cestou necestou s troma dobrodružnými prezentáciami do martinského Barmusea. Čakajú na vás neuveriteľné expedície a fascinujúce kultúry.

Festival odštartuje Veronika Sivová o 18:00 prezentáciou Svalbard – „chladný okraj“ Nórska. Prezentácia bude o najsevernejšom mesta sveta, Longyearbyen, a ďalších prekrásnych miestach na arktickom Svalbarde. Okrem premietania fotografií v nej odznejú aj zaujímavosti o živote na tomto jedinečnom mieste, ľadovcoch a ľadových medveďoch, ťažbe uhlia, Globálnom úložisku semien či povinnosti nosiť strelnú zbraň.

Nasledovať bude o 19:00 Lucia Kada s naopak horúcou africkou témou Ako černoškovia krepčia. Dvaja dobrovoľníci, ktorí cestovali, učili na školách s spoznávali ugandskú kultúru. Tri mesiace spievali, krepčili a športovali s malými černoškami na školách a prežívali naplno africké čaro.

Svoju Cestu okolo sveta Tomas World Expedition  predstaví o 20:15 Tomáš Vilček. Cestovateľská vášeň Tomáša prinútila zbaliť si caky-paky a vyraziť na vandrovku do sveta – Irán, Afganistan, India, Bolívia, Pobrežie Slonoviny a ešte oveľa viac. Na ceste okolo sveta zažíva nevídané dobrodružstvá a stretáva mnoho inšpirujúcich ľudí. Ocitá sa zoči-voči občianskym vojnám, teplotným extrémom či pozerá do tváre tej najstrašidelnejšej chudobe. Popritom všetkom stopuje tisíce kilometrov a kempuje v divočine pod miliónom jagavých hviezd. Pridajte sa k Tomášovi aj vy, bude to vzrušujúca jazda svetom.

Viac informácií o festivale a rezervácií vstupeniek nájdete na stránke barmuseum.eu alebo na stránke festivalu cestounecestou.sk.

zdroj: barmuseum.eu

foto: zdroj

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hybaj hrabať, Hybaj (opäť) hrabať

Hybaj (opäť) hrabať

Už deviaty rok vytvára Slovenské národné múzeum v Martine spolu s OZ Premena v Turci …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *