štvrtok - 2. mája, 2024
, Ako si udržať dobrý vzťah?

Ako si udržať dobrý vzťah?

V každom vzťahu sa občas vyskytne nejaký drobný problém. Umením však je v ňom zotrvať aj napriek tomu. Vzťah je o dvoch ľuďoch, preto je to vždy o niečo náročnejšie. Musíte myslieť aj na potreby toho druhého a niekedy vám neostane čas na tie vaše. To však neznamená koniec sveta. Skúste sa vrátiť na začiatok a spomeňte si, prečo ste si vybrali partnera, ktorý s vami zdieľa jednu spoločnú domácnosť.

Zmeňte svoj pohľad, nie partnera

Láska a vývoj vzťahu si vyžaduje naozaj dlhodobé úsilie. Nikdy sa však nesnažte svojho partnera a partnerku rýchlo zmeniť. Postupom času sa vašim potrebám a životu prispôsobí sám, takže nič podobné ani neskúšajte. Naopak skúste zmeniť svoj vlastný postoj. Na vine môžete byť niekedy práve vy. Vyskúšajte byť pre partnera silným afrodiziakom s využitím vlastného dôvtipu.

Doprajte si slobodu

Násilný spôsob života nie je ničím príjemným a v zdravom vzťahu nemá čo hľadať. Vieme, že všetko sa oveľa jednoduchšie píše a rozpráva a prax je úplne iná, ale prehnané veci, reakcie a spôsob života vám nikdy nebudú robiť dobre. Stanovte si svoje hranice a uvedomte si, čo je pre vás skutočne dôležité. Popri tom nezabúdajte na svoju rodinu a priateľov. Obujte si pohodlné dámske lodičky a vyberte sa na prechádzku, celá rodina spolu. Alebo si sadnite do kaviarne s vašim partnerom a okolité prostredie vám dodá pocit, že ste medzi ľuďmi.

Hľadajte spoločné témy

Na začiatok si uvedomte, ktoré veci máte spoločné. Ak ich moc nie je, príliš dlho to nevydrží a zmysel pre zotrvanie asi nie je na mieste. Protiklady sa síce priťahujú, ale toto je vec spoločných záujmov a nie pováh, takže si veľmi dobre tieto skutočnosti premyslite. Skúste sa navzájom podporovať a vidieť toho druhého vlastnými očami. Darujte kyticu a myslite na to, že radosť, ktorú ňou spôsobíte sa odzrkadlí aj na postoji k vám.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *