sobota - 4. mája, 2024
, Ružomberok zdolal v prvom stretnutí Slovnaft Cupu Žilinu. Šance sú stále otvorené
Zdroj: MSKZILINA

Ružomberok zdolal v prvom stretnutí Slovnaft Cupu Žilinu. Šance sú stále otvorené

Slovnaft Cup mal včera na programe prvé stretnutie semifinále medzi domácimi futbalistami MFK Ružomberok a MŠK Žilina. Ružomberčanom sa podarilo zdolať Žilinu 2:1.

Pod Čebraťom sa od začiatku odohrával živý futbalový film. Prvá šanca zápasu, ako aj otvárací gól prišli v 13. minúte, keď po faule J. Masla na Káčera mali hostia k dispozícii priamy kop. Holúbek položil loptu na hlavu Králikovi a Macík bol bezmocný – 0:1. O štyri minúty prišla domáca odpoveď – Pikk pravým priehlavkom zvnútra šestnástky ideálne trafil ľavý dolný kút žilinskej bránky – 1:1. Vzápätí zo sľubnej streleckej parkety tesne spoza pokutového územia Gál-Andrezly namieril nad. V 29. minúte si Qose pripravil palebnú pozíciu a jeho delovka zadunela na žilinskom brvne. Žilina v prvom polčase len raz vážnejšie ohrozila bránku Liptákov a bol z toho gól. Agilnejší domáci si v úvodnom dejstve vypracovali viaceré sľubné príležitosti, no takisto sieť napli len raz.

V druhej polovici bolo o niečo menej vzruchu pred bránkami ako do prestávky. V 52. minúte Gerec nacentroval pred bránku hostí a Gešnábel v gólovej pozícii zblízka netrafil medzi žrde. V 68. minúte tesne vedľa ľavej žrde Ružomberka preletela Balajova hlavička. V 70. minúte si za obranu Žilinčanov zbehol Daniel a pomedzi nohy Volešáka dostal svoj tím do vedenia 2:1. V 87. minúte sa domácim divákom zatajil dych, keď Balaj z bezprostrednej blízkosti až neuveriteľne netrafil ružomberskú bránku.

Čo na to tréneri?

„Hralo sa v dobrom tempe, boli to aj zaujímavé futbalové šachy. Futbal sa mohol páčiť divákom, je to prvý polčas a všetko je otvorené. Šance sú pre obe mužstvá. My chceme postúpiť, Žilina chce postúpiť a rozhodne sa o dva týždne,“ prezradil tréner Ružomberka, Norbert Hrnčár.

Podľa žilinského trénera Adriána Guľu to bol dobrý zápas s vysokým nasadením. „Aj terén predurčoval jednoduchší spôsob hry s menším rizikom na vlastnej polovici. Pre nás je podstatné, že sme strelili gól, ale je škoda, že sme aj dva inkasovali. Ružomberok má svoju silu. Je to pohár, v jeho matematike musíme hrať doma na víťazstvo. Sme pritlačení k múru, niet inej cesty, len zvíťaziť v odvetnom zápase. Pre obe mužstvá je finále veľká motivácia,“ dodal Guľa.

Obaja súperi sa spolu stretnú v sobotu 7. apríla, opäť v Ružomberku v 4. kole nadstavby Fortuna ligy. Odveta pohárového zápasu je v pláne v utorok, 17. apríla pod Dubňom. Tam sa obaja súperi stretnú aj v sobotu 28. apríla v rámci 7. kola Fortuna ligy. 

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *