pondelok - 6. mája, 2024
, Je pred vami rekonštrukcia bytu a veľký zhon? Vyskúšajte nápady, ktoré zvýšia  komfort a pohodlie pri bývaní v ňom

Je pred vami rekonštrukcia bytu a veľký zhon? Vyskúšajte nápady, ktoré zvýšia komfort a pohodlie pri bývaní v ňom

Čas je neúprosný a všetko naokolo, vrátane nás samotných, vplyvom určitých podmienok starne. Inak tomu nie je ani v prípade materiálov, doplnkov a celkového zariadenia, ktoré sa týka nášho bývania. Aj z tohto dôvodu sa musia všetky tieto veci z času na čas obnoviť a aktualizovať do podoby, ktorá svojím štýlom, obsahom aj kvalitou zapadne viac do súčasného trendu. Ak ste sa rozhodli z podobných dôvodov pre rekonštrukciu bytu aj vy, možno vám pomôžu aj naše odporúčania.

Kto vám poradí pri rekonštrukcii?

Pustiť sa do náročnej prestavby a úprav niektorých častí bytu býva náročné, pretože často ide o pomerne fyzicky ťažké práce, ktoré jeden človek len tak ľahko nezvládne. Aj keď sa budete cítiť akokoľvek silným, v niektorých situáciách to jednoducho nezvládnete. A práve vtedy prichádzajú na rad odborníci, ktorí môžu pri svojej práci využiť aj vhodné stroje a náradie. Musíte si ich ale vedieť vybrať. Spoločnosť, ktorá zrealizuje celú rekonštrukciu bytu čo najlepšie.

Nezabudnite na susedov

Ako iste všetci veľmi dobre viete, v panelovom dome je vlastníkov bytových jednotiek viac, a preto musíte v určitom smere na nich brať aj ohľad. Nočný kľud je stanovený v čase od 22:00 do 06:00 hod., kedy je logické sa stavebným úpravám, ktoré spôsobujú hluk, vyhnúť. Aj cez deň sú potrebné určité opatrenia v podobe oznamu, že v tom, ktorom časovom rozmedzí sa budú vykonávať stavebné úpravy, ktoré môžu spôsobiť rušenie. Slušnou formou by ste teda mali svojim susedom za trpezlivosť poďakovať.

Dobrá izolácia je v byte na nezaplatenie

V súvislosti s tým a jedna z ďalších vecí, na ktorú by ste v prípade bývania a úpravy priestorov v bytovom dome mali myslieť, je aj dobrá izolácia vášho súkromia pred hlukom. Ten sa môže šíriť z vonkajšieho prostredia a od susedov, no aj vy, svojím bývaním, môžete byť niekedy naopak pre nich dosť hluční. Môžete to zmeniť použitím vhodnej akustickej peny.

Takej, ktorá nie je zbytočne hrubá, aby nemenila veľkosť obytnej plochy a zároveň dobre izolovala pred prípadným hlukom.

Posuvné systémy pre dokonalé využitie priestoru

Problémom v bytoch býva aj nedostatok miesta. Ten môžete vyriešiť viacerými spôsobmi. Rôzne priečky, sadrokartónové police a steny, sektorový nábytok na zavesenie a do rohov. Často ale musíte pritom myslieť aj na zachovanie estetiky, dispozičného riešenia a dostatočného svetla v miestnosti. Veľmi obľúbeným spôsobom využitia priestoru sú v tomto smere špeciálne posuvné systémy. Vstavané skrine alebo dvere tak dostanú zrazu nový rozmer a nebudú vám už pri bývaní vytvárať na čele žiadne vrásky.

Zjednodušte si svoje bývanie a využite pritom naše odporúčania, ktoré majú svoj efekt a pomôžu vám zvýšiť vaše pohodlie.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …