nedeľa - 5. mája, 2024
, SPOLOČNOSŤ DAF DOSIAHLA V ROKU 2017 MNOHO VÝZNAMNÝCH ÚSPECHOV

SPOLOČNOSŤ DAF DOSIAHLA V ROKU 2017 MNOHO VÝZNAMNÝCH ÚSPECHOV

Spoločnosť DAF Trucks dosiahla v roku 2017 mnoho významných úspechov po celom svete. Na európskom (EÚ + 2) trhu získala v kategórii ťažkých vozidiel (nad 16 ton) trhový podiel 15,3 % a v kategórii ľahkých vozidiel vzrástol tento podiel na 10,5 %. Okrem toho bolo mimo Európy dodaných viac ako 9 000 nákladných vozov DAF, čo je rekord v histórii spoločnosti. Predaj motorov PACCAR popredným výrobcom autokarov a autobusov dosiahol tiež rekordného počtu.

„Európske ekonomiky si aj naďalej vedú dobre, čo prispieva k silnému dopytu po doprave a s tým súvisiacemu dopytu po nákladných vozidlách,“ uviedol Preston Feight, prezident spoločnosti DAF Trucks. „Nákladné vozidlá DAF poskytujú našim zákazníkom špičkovú kvalitu, nízke prevádzkové náklady a vynikajúci komfort pre vodiča.“ Predaj ťažkých nákladných vozidiel v rámci Európy dosiahol v roku 2017 úctyhodného počtu 306 000 kusov. Odhaduje sa, že trh ťažkých nákladných vozidiel v Európe dosiahne v roku 2018 ďalšieho skvelého výsledku v podobe 290 000 až 320 000 predaných vozidiel.

, SPOLOČNOSŤ DAF DOSIAHLA V ROKU 2017 MNOHO VÝZNAMNÝCH ÚSPECHOV

V roku 2017 dosiahla spoločnosť DAF trhového podielu v kategórii ťažkých vozidiel 15,3 % (v roku 2016 bol tento trhový podiel 15,5 %). Svoje vedúce postavenie na trhu si naďalej udržala v Holandsku (30,3 %), Veľkej Británii (28,2 %), Poľsku (19,8 %) a Maďarsku (24,5 %). V Holandsku, Poľsku, Belgicku a Českej republike je spoločnosť DAF jednotkou v predaji ťahačov. Spoločnosť DAF je importérom číslo jedna v Nemecku.

Zvýšenie trhového podielu v kategórii vozidiel od 6 do 16 ton

Celkovo sa predaj na trhu EÚ v kategórii ľahkých nákladných vozidiel (od 6 do 16 ton celkovej hmotnosti) mierne znížil, z takmer 52 900 kusov v roku 2016 na 52 500 v minulom roku. Trhový podiel spoločnosti DAF v tejto kategórii vzrástol z 10,1 % na 10,5 % vďaka rastu realizovanému okrem iného vo Francúzsku, Holandsku, Veľkej Británii, Taliansku a Českej republike. V kategórii ľahkých nákladných vozidiel zaujíma spoločnosť DAF aj naďalej vedúcu pozíciu vo Veľkej Británii aj v Holandsku.

, SPOLOČNOSŤ DAF DOSIAHLA V ROKU 2017 MNOHO VÝZNAMNÝCH ÚSPECHOV

Ďalší rast mimo Európskej únie

Spoločnosť DAF posilnila svoju pozíciu na trhu mimo Európskej únie, kde bolo predaných rekordných 9 000 nákladných vozidiel (v roku 2016 to bolo 5 171). Vedúcu pozíciu na trhu si spoločnosť DAF podržala i na Taiwane (neázijské značky) a tiež navýšila svoj podiel na trhu v Rusku, Austrálii, Bielorusku, Izraeli a Turecku. Spoločnosť DAF predala rekordných 4 500 motorov PACCAR popredným výrobcom autobusov, autokarov a profesionálnym výrobcom vozidiel po celom svete.

Rast spoločnosti DAF bude pokračovať…“

„Pretože vychádzame zo špičkovej kvality a efektivity všetkých našich výrobkov, ktoré sú podporené prvotriednymi službami pre dealerov a zákazníkov, bude spoločnosť DAF rozširovať svoju prítomnosť na trhu v Európe aj v ďalších rokoch,“ uviedol Richard Zink, člen predstavenstva zodpovedný za marketing a predaj.

Nové modely CF a XF boli ocenené prestížnym titulom „International Truck of the Year 2018“ (Medzinárodný nákladný automobil roka 2018). Tieto modely dosahujú o 7 % nižšiu spotrebu paliva. Toho si všimli zákazníci spoločnosti DAF po celej Európe. Vo Veľkej Británii bolo nové rozvozové vozidlo LF ocenené ako „Úžitkové vozidlo roka“, čo dokladá špičkovú kvalitu výrobkov v segmente ľahkých vozidiel. Vo Veľkej Británii bol spoločnosti DAF Trucks navyše udelený titul „Výrobca nákladných vozidiel roka“.

Spoločnosť DAF Trucks N.V. – dcérska spoločnosť americkej spoločnosti PACCAR Inc., jedného z najväčších svetových výrobcov ťažkých nákladných automobilov – je popredným výrobcom ľahkých, stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Spoločnosť DAF vyrába kompletný rad ťahačov a podvozkov pre montáž nadstavieb a môže ponúknuť to pravé vozidlo pre každú aplikáciu. Spoločnosť DAF je zároveň jedným z najlepších poskytovateľov služieb súvisiacich s jej produktmi: zmluvy o opravách a údržbe, finančné služby spoločnosti PACCAR Financial a prvotriedne služby v oblasti dodávok náhradných dielov od spoločnosti PACCAR Parts. Okrem toho spoločnosť DAF vyvíja a vyrába komponenty ako nápravy a motory pre autobusy a autokary po celom svete. Spoločnosť  DAF Trucks N.V. má výrobné závody v Eindhovene v Holandsku, vo Westerlo v Belgicku, v Leyland v Spojenom kráľovstve a v Ponta Grossa v Brazílii a viac ako 1 000 servisných dílerov a servisných miest v Európe aj mimo ňu.

zdroj, foto: DAF

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …