sobota - 4. mája, 2024
, Semifinále SP: Zápas Michaloviec a Žiliny sa skončil remízou
Foto: FB/MŠK Žilina

Semifinále SP: Zápas Michaloviec a Žiliny sa skončil remízou

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v utorok s MFK Zemplín Michalovce 1:1 v prvom zápase semifinále 50. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2018/2019. Odveta je na programe 17. apríla v Michalovciach.

V 1.polčase vo vedení Michalovce

Úvodná štvrťhodina prvého semifinálového súboja Slovnaft Cupu veľa vzruchu pred obomi bránami nepriniesla. Postupne sa však Žilina dostávala viac s loptou na územie hostí a v 19. min. sa Boženík na zadnej tyči dostal do prvej vážnejšej šance, brankár Zemplínčanov však jeho príležitosť zmaril. V 25. min. postupoval Sulley po dobrom vysunutí takmer sám na Volešáka, no ten včasným vybehnutím šancu zneškodnil. Dobrú strelu vyslal na bránu hostí v 28. min. aj Káčer, keď namieril spoza šestnástky, ale jeho pokus vytesnil Bieszczad na roh. Čakalo sa na prvý gól, a ten padol prekvapujúco do brány Žiliny. Žofčák poslal v 38. min. loptu z priameho kopu z ľavej strany do šestnástky, kde ju odkopol Sluka nešikovne do Gríča a od neho sa lopta dokotúľala za bezmocného Volešáka. Sluka svoj kiks takmer vykompenzoval v 42. min. keď zľava odcentroval do šestnástky na kapitána Škvarku, no ten zakončil do ľavej žrde a Boženíkovu dorážku už Bieszczad kryl. Záverečný tlak už Michalovce ustáli a do kabín šli s jednogólovým vedením.

Zápas sa skončil remízou

V 47. min. Káčer vysunul do dobrej príležitosti Sluku, no jeho krížnu strelu zblokovali hostia na roh. Michalovce, až na pár situácií, ostávali na svojej polovici a udržiavali tesný náskok. Žilinčania posilnili ofenzívu, tlačili sa do šancí a zakončenia, ale vážnejšiu príležitosť si nevypracovali. Až v 68. min. vysunul Anang napravo Tomiča, ten odcentroval pred bránu a Mihalík hlavou zblízka vyrovnal. Potom sa dlhšie hralo medzi šestnástkami, až v 80. min. prišiel center Sluku z ľavej strany na zadnú tyč a Tomič hlavičkou takmer pretlačil loptu do brány. Aktivita Žiliny narastala, ale Boženík zakončil po centri Tomiča vedľa a pokusy Škvarku a Mihalíka smerovali takisto mimo brány. Neujal sa ani pokus striedajúceho Balaja po centri Škvarku z priameho kopu, a tak sú pred domácou odvetou v lepšej východiskovej pozícii Michalovce.

Zdroj: TASR

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …