nedeľa - 5. mája, 2024
, Dolnokubínski poslanci si zvolili členov mestskej rady
Foto: dolnykubin.sk

Dolnokubínski poslanci si zvolili členov mestskej rady

Členmi dolnokubínskej mestskej rady sa stali poslanci Jozef David (nezávislý), Erika Foltinová (KDH), Michal Lavrík (SNS), Michal Smolka (SaS), Peter Strežo (KDH) a Matúš Lakoštík (KDH). Mestskí poslanci o tom jednomyseľne rozhodli na ostatnom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Dolnom Kubíne.

„Mestská rada, ktorá je mojím poradným orgánom, je zastúpená naprieč celým spektrom poslaneckého zboru. Mená jej členov vzišli z našej spoločnej diskusie, ktorú sme mali so všetkými poslancami ešte pred samotnou voľbou,“ povedal dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.
Mestská rada je zložená z poslancov, ktorých volí zastupiteľstvo na celé funkčné obdobie. Samotnú radu a jej členov môže zastupiteľstvo kedykoľvek odvolať. Počet členov rady tvorí najviac tretina počtu poslancov. V jej zložení sa prihliada na zastúpenie politických strán, hnutí a nezávislých poslancov v zastupiteľstve. Je iniciatívnym, výkonným a kontrolným orgánom zastupiteľstva.

Zdroj TASR

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …