nedeľa - 5. mája, 2024
, Požiar v Martinskej teplárenskej uhasili
Foto: FB/Polícia SR - Žilinský kraj

Požiar v Martinskej teplárenskej uhasili

V Martine dnes ráno (25.11.2019) došlo k požiaru dopravných pásov na prevádzke zauhľovania v teplárňach. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov bol požiar čoskoro lokalizovaný a nedošlo k jeho rozšíreniu. Presná príčina vzniku požiaru sa vyšetruje.

Martinská Teplárenská informovala, že požiar bol zlikvidovaný o 6:30. Obyvateľov však ráno trápil aj veľmi hustý dym, a takmer nulová viditeľnosť. Aj z tohto dôvodu boli v meste vykonané merania kvality ovzdušia.  Podľa informácií na internetovej stránke teplárni situácia nepredstavuje riziko pre zdravie obyvateľov. „Na viacerých miestach v meste Martin boli uskutočnené merania kvality ovzdušia, ktoré nepreukázali mimoriadne zvýšené emisie. Situácia nepredstavuje riziko pre zdravie obyvateľov. Prevádzka na zdroji je zatiaľ zabezpečená a dodávka tepla je bez obmedzení. V súčasnosti spolupracujeme so záchrannými zložkami na identifikácii príčiny vzniku požiaru.“ uvádza sa na stránke.

 

 

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …