utorok - 7. mája, 2024
, V Martine otvorili ľadovú plochu určenú pre verejnosť
Zdroj: Mesto Martin

V Martine otvorili ľadovú plochu určenú pre verejnosť

Primátor mesta Martin Ján Danko v utorok slávnostne otvoril ľadovú plochu určenú pre verejnosť priamo na Divadelnom námestí. Obyvatelia a návštevníci mesta ju budú môcť využívať takmer celodenne, až pokým to klimatické podmienky dovolia.

Vôňa punču šíriaca sa námestím, drevené stánky plné dobrôt a tradičných vianočných výrobkov a kultúrny program počas takmer celého decembra – aj to je zima v meste Martin. V utorok 10. decembra k týmto atrakciám pribudla aj novinka: ľadové klzisko otvorené pre verejnosť. „Čas Vianoc je pre nás všetkých symbolom návratu, času stráveného s rodinou a pokoja. Či už ide o obyvateľov nášho mesta alebo tých, čo sa vrátia len aby strávili sviatky s rodinou, našim cieľom je čo najviac zlepšiť podmienky na život v meste. Verím, že nová verejná ľadová plocha nielen poteší všetkých korčuliarov, ale vyčarí aj úsmev na tvárach našich najmenších,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko. Mesto výstavba klziska v rozmere 15 x 30 m stála 138 000 eur a vďaka ochladzovaciemu systému môže fungovať až do teploty 10°C.

Korčuliarska plocha je pre verejnosť otvorená každý deň od 10:00 do 20:00 hod. s bezplatným vstupom. Korčuliari musia dodržiavať prevádzkový poriadok a riadiť sa pokynmi správcu klziska. Deťom do šiestich rokov je povolený vstup len v sprievode dospelej osoby a na klzisko je zakázaný vstup s hokejkami a inými predmetmi.

Zdroj: Mesto Martin

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hybaj hrabať, Hybaj (opäť) hrabať

Hybaj (opäť) hrabať

Už deviaty rok vytvára Slovenské národné múzeum v Martine spolu s OZ Premena v Turci …