štvrtok - 9. mája, 2024
, Vidiek prináša energickú novinku!! V skladbe Hrajte trúbky sa spojili s hviezdami world music

Vidiek prináša energickú novinku!! V skladbe Hrajte trúbky sa spojili s hviezdami world music

„Hrajte trúbky, hrajte tú, ako keby sa nič nestalo,“ spieva Jano Kuric v novej piesni skupiny Vidiek. V novinke sa vidiečania spojili s hviezdami world music, otcom a synom Bobanom a Markom Markovičom.

Rytmická novinka Hrajte trúbky v sebe spája povestnú pozitivitu Vidieka a hudobné majstrovstvo Bobana a Marka Markovičovcov. „Prvýkrát som Bobana s orchestrom počul v soundtracku Kusturicovho filmu Underground a hneď som sa do nich zamiloval. Osobne sme sa stretli až minulý rok v septembri v Bratislave, keď koncertovali v Slovenskom rozhlase. Fantastický koncert. Padli sme si do oka a povedali sme si, že musíme spolu niečo spraviť. Chvíľu sa nič nedialo, ale kríza, ktorú priniesla pandémia, nás naštartovala a výsledok stojí za to. Naschvál sme to tomu vírusu ukázali, že hudba je silnejšia a musí nás zabávať aj teraz. Jednoducho ako keby sa nič nestalo,“ hovorí o pesničke Jano Kuric.

V čase, kedy si udržujeme medzi sebou bezpečnú vzdialenosť a nikam necestujeme, je ťažké hovoriť o spoločnom nahrávaní. Každý preto nahrával sám, vidiečania po jednom v Bratislave a Rovinke, Boban v rodnom mestečku Vladičin Han na juhu Srbska a  Marko v Belehrade. Mixovalo sa v Šamoríne a mastrovalo v Londýne.  Autorom hudby a textu je gitarista Richard Jajcay.

Zdroj: Tomáš Karpel, Universal Music

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Peter Bic Project, Peter Bič Project vypúšťa do sveta energickú novinku Perly

Peter Bič Project vypúšťa do sveta energickú novinku Perly

Perly je ďalšia novinka, ktorá je predzvesťou nového albumu. Ten by mal vyjsť v druhej …