nedeľa - 28. apríla, 2024
, Spaľovňa v Martine nebude

Spaľovňa v Martine nebude

Mesto Martin v posledných dňoch zaznamenalo viacero otázok a podnetov ohľadom budúceho budovania spaľovne vo svojom katastri. Primátor mesta Martin Ján Danko tieto tvrdenia dôrazne vyvrátil.

Mesto Martin dnes a ani v budúcnosti neplánuje budovať spaľovňu na svojom území. Aj keď experti tvrdia, že jej prevádzka by bola absolútne ekologická, nedovolíme, aby bola naša Turčianska záhradka ohrozená čo i len možnosťou znečistenia. Rád by som uistil všetkých Martinčanov, že o tomto projekte sme nikdy neuvažovali a sám nerozumiem šíreniu takýchto fake news a hoaxov,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko. Jeho tvrdenie je reakciou na viacero podnetov od obyvateľov mesta, ktorí žiadali o vyjadrenie k správam šíriacim sa na sociálnych sieťach.

V dnešnej rýchlej dobe technológií sa stretávame denne s množstvom neoverených a nepotvrdených správ, ktorých autori si niekedy neuvedomujú následky ich šírenia. Slovensko však v rámci boja proti dezinformáciám spustilo viacero platforiem, ktoré ich odhaľujú a vysvetľujú. Ako primátor mesta taktiež garantujem, že všetky otázky Martinčanov vždy rád zodpoviem, dodal Ján Danko. Obyvatelia mesta sa na primátora môžu obrátiť buď osobne v rámci Dňa otvorených dverí každý prvý pondelok v mesiaci, respektíve e-mailom na otazky@martin.sk.

Zdroj: mesto Martin

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …