štvrtok - 2. mája, 2024
strešná krytina, Na čo sa zamerať pri rekonštrukcii strechy?
foto: Nikodash/Shutterstock.com

Na čo sa zamerať pri rekonštrukcii strechy?

Stavba domu nie je vôbec žiadna lacná záležitosť, preto je nutné investovať do kvalitných stavebných materiálov a doplnkov ešte hneď v základe. Ak to nestihnete, pomôcť v zachovaní dobrého technického stavu vášho domu by vám mohla pravidelná údržba a rekonštrukcia jeho najdôležitejších častí.

A nakoľko je jednou z tých najnáchylnejších oblastí práve strecha, máme pre vás niekoľko riešení, vďaka ktorým môžete dať do poriadku všetky časom a počasím postihnuté jej časti.

Oprava a výber strešnej krytiny

Strecha je najdôležitejšia časť domu, pretože bez nej nie sme v interiéri chránení pred vonkajším počasím a teplotami. Často je namáhaná snehom, dažďom, vetrom a výkyvmi teplôt. Preto je výber odolnej a kvalitnej strešnej krytiny základ vašej dlhodobej spokojnosti a nerušeného bývania.

Tak na jej výber určite pri stavbe domu alebo jeho rekonštrukcii určite myslite. Rovnako nezabudnite aj na jej špecifické vlastnosti a kam presne do jej plochy umiestnite nové strešné okná.

Údržba je základ

Kvalita domu a jeho častí záleží od mnohých faktorov. Kvalita stavebných materiálov a ostatných doplnkov je predsa základ. Veľmi veľkú úlohu v celom tomto systéme však zohráva aj pravidelná údržba a starostlivosť.

Pri streche je to ale všetko komplikované jej špecifickým umiestnením. Vyčistiť strechu, odkvapy však môžete aj s pomocou profesionálov, ktorí sa špecializujú na výškové práce v náročnom teréne.

S pomocou profesionálnej techniky a schopností vám nielenže vyčistia strechu, ale aj spília vysoké stromy či vyčistia hlboké studne.

Tak si nerobte so strechou a jej údržbou vo výškach starosti a užívajte si vďaka jej dobrému stavu vo svojom dome veľa radosti. Naše tipy vám v tom určite pomôžu.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …