utorok - 7. mája, 2024
, Na dvore Materskej školy Palučanská v Liptovskom Mikuláši postavili hmyzí hotel
Foto: FB/Mesto Liptovský Mikuláš

Na dvore Materskej školy Palučanská v Liptovskom Mikuláši postavili hmyzí hotel

Deti môžu pozorovať prírodu priamo na dvore Materskej školy Palúčanská. V školskej záhrade v júni postavili v spolupráci s rodičmi, deťmi a Slovenskou agentúrou životného prostredia hmyzí hotel. Získali ho ako hlavnú cenu z projektu Zelená oáza – skrášli si svoje okolie ešte v minulom roku. Mesto Liptovský Mikuláš o tom informuje na svojej stránke.

„Veríme, že chrobáčiky rôznych druhov tu s radosťou nájdu svoj nový domov. Hotel poslúži nielen im, ale aj deťom na edukatívne účely,“ uviedla riaditeľka školy Miroslava Jurčová.

Do projektu Zelená oáza sa súťažne zapojilo mnoho škôl a jednotlivcov z celého Slovenska. Hodnotitelia posudzovali stvárnenie zelených oáz, nápaditosť, prvky enviro výchovy či využitie recyklovaného materiálu. Zelená oáza mala tiež podporiť miestnu biodiverzitu a pomôcť v boji proti zmene klímy. Mikulášska materská škola zaujala porotu paletovou záhradkou, použitím recyklovaných prvkov (pneumatiky, črepníky, gumáky) a celkovým stvárnením oázy.

Zdroj: FB/Mesto Liptovský Mikuláš

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …