nedeľa - 28. apríla, 2024
, Mesto Žilina začalo s prípravou projektu komplexnej modernizácie a rozšírenia trolejbusových tratí
Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina začalo s prípravou projektu komplexnej modernizácie a rozšírenia trolejbusových tratí

Mesto začalo s prípravou projektu komplexnej modernizácie a rozšírenia trolejbusových tratí. Na financovanie prípravy projektovej dokumentácie využije schválený nenávratný finančný príspevok z Kohézneho fondu a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra vo výške viac ako 2,8 mil. eur.

„Projektová dokumentácia je nevyhnutnou podmienkou nadväzujúceho investičného projektu – Modernizácia infraštruktúry trolejbusovej dráhy a meniarní, výstavba nových trolejbusových tratí a obratísk v Žiline, ktorý mesto plánuje realizovať po roku 2023. Realizácia projektu odstráni súčasný nedostatočný technický stav trakčného vedenia, meniarní, obratísk, zastávok s plánovanou životnosťou 30 rokov a výrazne zvýši spoľahlivosť a rýchlosť mestskej hromadnej dopravy v Žiline pri súčasnom znížení nákladov na údržbu, vysvetlil Peter Fiabáne, primátor Žiliny.

Projektové práce sú už od októbra tohto roku v plnom prúde. Zástupcovia samosprávy a Dopravného podniku mesta Žiliny sa pravidelne stretávajú s projekčnou spoločnosťou na výrobných poradách, kde koordinujú postup prác. Termín pre kompletné ukončenie projekčných činností končí v novembri 2023.

Koncom augusta bol mestu Žilina schválený národný projekt Projektová príprava – Modernizácia infraštruktúry trolejbusovej dráhy a meniarní, výstavba nových trolejbusových tratí a obratísk v Žiline. Hlavným cieľom je vypracovanie projektovej dokumentácie v štyroch stupňoch, zabezpečenie komplexnej projektovej prípravy a k tomu prislúchajúcej inžinierskej činnosti.

Zdroj: Mesto Žilina

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …