pondelok - 6. mája, 2024
chiptuning, Najjednoduchšie spôsoby, ako pripraviť vaše auto na nevyspytateľné zimné počasie
Ilustračné foto: LeManna/Shutterstock.com

Najjednoduchšie spôsoby, ako pripraviť vaše auto na nevyspytateľné zimné počasie

Nebezpečenstvo na cestách môže zapríčiniť veľmi veľa faktorov. Jedným z tých najrizikovejších je však vždy nevhodná vozovka. A práve teraz v zime sú predpoklady na horšie jazdné podmienky najčastejšie.

Ako sa im vyhnúť a pripraviť auto na nebezpečnú zimnú vozovku?

Zazimujte svoje vozidlo

Zazimujte svoje vozidlo skôr ako vás stihne prekvapiť nevhodné počasie. Neznamená to však hneď zaparkovať vozidlo za pevné garážové brány. Aj v zime predsa musíte chodiť do práce alebo obchodu.

V tomto prípade je zazimovanie myslené ako kontrola. Nechajte preto svojho mechanika skontrolovať batériu, výfukový systém, systém kúrenia a odmrazovania a všetky kvapaliny a hadice.

Prekontrolujte riadiacu jednotku motora

Tak ako u človeka zdravé srdce a mozog poskytujú telu dobrú ochranu počas celého roka. V aute sa o dlhodobo dobrý a bezproblémový výkon stará kvalitná riadiaca jednotka motora. Okrem Vyššie spomenutých preventívnych prehliadok preto nezabudnite preveriť stav aj tejto azda najdôležitejšej časti auta. Uvidíte, že pohodlie a bezproblémová jazda na zasneženej alebo zamrznutej vozovke vám potom bude tou najlepšou odmenou.

Nezabúdajte ani na pneumatiky

Budete tiež musieť skontrolovať dezén pneumatiky a investovať do nových pneumatík, ak sa behúň vašich súčasných začne opotrebovávať. Skontrolovať to môžete v servise alebo pomocou centovej mince. Ak sa minca v dezéne stratí, je to v poriadku, ak vytŕča, môže to byť signál opotrebenia pneumatiky a najlepšieho času na jej výmenu. Veď nielen dobrý chiptuning, ale aj dobré pneumatiky môžu zvýšiť výkon a jazdné vlastnosti vášho auta.

Prekontrolujte svetlá

Urobiť vaše auto na zasneženej alebo hmlistej vozovke viditeľným je základ. Prekontrolujte preto na vozidle všetky jeho svetlá a poistite sa adekvátnou náhradou. Aj tieto jednoduché opatrenia sa môžu postarať o vaše pohodlie a bezpečnosť.

Zdroj obrázka: LeManna/Shutterstock.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …