piatok - 3. mája, 2024
Hurghada, Chcete si predĺžiť leto? Omán a Hurghada sú na tieto plány ideálne destinácie
Ilustračné foto: Jahidul-hasan/Shutterstock.com

Chcete si predĺžiť leto? Omán a Hurghada sú na tieto plány ideálne destinácie

Sú ľudia, ktorí ešte donedávna koniec leta oslavovali, pretože vysoké teploty im spôsobovali pomerne veľké a časté nepohodlie. Dnes je to však kvôli energetickej kríze inak a mnohí by sme si teplé počasie a leto priali po celý rok. Tak trochu si ale tento sen môžete splniť výberom exotických dovolenkových destinácii, v ktorých si komfort celoročného leta a príjemných teplôt užívajú po celý rok.

Predĺžením leta na dovolenke v Ománe a Hurghade, v čase, keď už u nás musíme zapínať vykurovanie, môžete nielen niečo málo ušetriť na energiách, ale si tiež zároveň dobre odpočinúť a spoznať pritom trocha inú krajinu a jej kultúru.

Poďme sa spoločne o tom presvedčiť.

Čím všetkým vás ohromí a upúta dovolenkový Omán?

Zlaté púštne duny a pláže s jemným pieskom, pevnosti zo 16. storočia a rušné trhoviská, impozantné hory a veľké kaňony – táto ponuka Ománu je naozaj rôznorodá, prístupná a zvyčajne prehliadaná. Pohľad do tejto krajiny sa väčšinou spája s jej tradičnou atmosférou, vďaka čomu je návšteva tohto miesta skvelým spôsobom, ako spoznať atmosféru Blízkeho východu.

Výhodou príjemnej dovolenky v Ománe ešte je, že krajina je oveľa menej preplnená ako jeho známejšie náprotivky na Arabskom polostrove, takže si môžete vychutnať prírodnú nádheru a kultúrne poklady bez toho, aby ste sa museli púšťať do spoznávania s davmi iných návštevníkov.

Hurghada, Chcete si predĺžiť leto? Omán a Hurghada sú na tieto plány ideálne destinácie
Foto: Stanley Kalvan/Shutterstock.com

Muscat — pevnosti, rybí trh a veľká mešita

Určite si pri návšteve Ománu nenechajte ujsť prehliadku mesta Muscat, kde nájdete nielen pevnosti, ale aj rybí trh a nádhernú mešitu. Nádherné biele mesto sa rozprestiera pozdĺž pobrežia Arabského mora, má staromódnu eleganciu, ktorá sa v iných regionálnych metropolách stratila. Namiesto nablýskaných výškových budov a turistických skupín tu nájdete nízke, obielené budovy s arabeskovými oknami, špicatými kupolami a jemnými balkónmi.

Nenechajte sa však zmiasť konzistenciou architektúry – Muscat v sebe skrýva množstvo rôznorodých aktivít, vrátane pláží, trhovísk, grandióznej mešity a nie jednej, ale dvoch pevností.

Príjemným spoločníkom na dovolenke v tomto exotickom regióne vám bude aj príjemné letné počasie a optimálna teplota vody mora na osvieženie.

Hurghada – hlavné turistické letovisko na pobreží Červeného mora

Mesto Hurghada sa nachádza na západnom pobreží Červeného mora a rozprestiera sa na ploche asi 36 km2. Z Káhiry je to na juhovýchod takmer 500 km, pričom na severe hraničí s Ras Gareb, na juhu so Safagou, guvernorátmi Sohag a Assyut na západe a na východe s Červeným morom.

Kedysi bola po celý rok slnečná Hurghada malá rybárska dedina, ale rozrástla sa na jedno z hlavných egyptských turistických letovísk na pobreží Červeného mora. A práve vody tohto mora sa postarali o nemalý rozmach tejto lokality, pretože sú pre mnohých turistov ideálne na potápanie a šnorchlovanie po celý rok, čo navyše spríjemňuje aj nádherné mierne podnebie Hurghady a Egypta.

Prečo sa vám návšteva Hurghady vyplatí?

Pretože má úžasné vodné aktivity, rušný nočný život a samozrejme teplé a príjemné počasie po celý rok!

Ak sa potom chcete schladiť v horúcom a suchom egyptskom podnebí, ideálne sú vodné športy! Rôzne strediská pozdĺž pobrežia Červeného mora ponúkajú návštevníkom windsurfing, šnorchlovanie, kitesurfing, jachting, potápanie a mnoho ďalších aktivít súvisiacich s vodou. Zabavia sa aj rodiny s deťmi, ktoré si vychutnajú dovolenku s originálnymi párty doplnkami ešte viac.

Počasie v Hurghade je mierne, pretože má subtropické púštne podnebie. Polovicu roka máte v tomto regióne horúco, zatiaľ čo v zime teplota takmer neklesne pod 16°C. Noci však môžu byť vďaka neďalekej púšti trochu chladné, čo je ale príjemné osvieženie.

Ak teda túžite po dovolenke, keď u nás úraduje chladná jeseň a zima, tieto destinácie sú na výlet ideálne. Tak sa o tom skúste presvedčiť a môžete sa pochváliť fotkami z dovolenky aj v zime.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …