„Už ako 6-ročný som behal okolo hrncov,“ tvrdí šéfkuchár a manažér kuchyne Radoslav Pádej. Spočiatku bol pomocným kuchárom, postupne sa zdokonaľoval. Stále sa vraj snaží ísť vpred a kladie si méty, lebo práve o tom je varenie, o tvorení a nových výzvach. Kuchárske remeslo je vraj veľmi zložité, ale nádherné a svoju voľbu nikdy neoľutoval. Vareniu sa venuje profesionálne už takmer 20 rokov. „Zadosťučinenie pre mňa je, keď hosť odchádza spokojný a jedlom bol nadšený,“ prízvukuje s úsmevom. Každé ráno začína cvičením a v hoteli, kde pracuje si dopraje aj prvú kávu. Škola dáva žiakom základ, no mládeži podľa Pádeja chýba iskra a strácajú cit pre kuchyňu. Podľa Pádeja by sme sa mali zaujímať o suroviny, ktoré jeme, aj o ich pôvod. Pravidelne sa inšpiruje aj vďaka kuchárskym knihám, ale sleduje aj televízne relácie o varení, ktoré sa v súčasnosti tešia veľkej obľube. Ako vyzerá bežný deň v profesionálnej kuchyni, čo si myslí šéfkuchár o polotovaroch a ktorá ingrediencia je jeho najobľúbenejšia?
Môže vás zaujímať
„Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste
Stanislav Thomka hovorí, že svoj pozitívny vzťah ku kultúre si budoval už od detstva, preto …