piatok - 12. augusta, 2022
, Šéfkuchár Radoslav Pádej: Dobrá reštaurácia je vždy plná, zaujímajte sa o to, čo jete!

Šéfkuchár Radoslav Pádej: Dobrá reštaurácia je vždy plná, zaujímajte sa o to, čo jete!

Už ako 6-ročný som behal okolo hrncov,“ tvrdí šéfkuchár a manažér kuchyne Radoslav Pádej. Spočiatku bol pomocným kuchárom, postupne sa zdokonaľoval. Stále sa vraj snaží ísť vpred a kladie si méty, lebo práve o tom je varenie, o tvorení a nových výzvach. Kuchárske remeslo je vraj veľmi zložité, ale nádherné a svoju voľbu nikdy neoľutoval. Vareniu sa venuje profesionálne už takmer 20 rokov. „Zadosťučinenie pre mňa je, keď hosť odchádza spokojný a jedlom bol nadšený,“ prízvukuje s úsmevom. Každé ráno začína cvičením a v hoteli, kde pracuje si dopraje aj prvú kávu. Škola dáva žiakom základ, no mládeži podľa Pádeja chýba iskra a strácajú cit pre kuchyňu. Podľa Pádeja by sme sa mali zaujímať o suroviny, ktoré jeme, aj o ich pôvod. Pravidelne sa inšpiruje aj vďaka kuchárskym knihám, ale sleduje aj televízne relácie o varení, ktoré sa v súčasnosti tešia veľkej obľube. Ako vyzerá bežný deň v profesionálnej kuchyni, čo si myslí šéfkuchár o polotovaroch a ktorá ingrediencia je jeho najobľúbenejšia?

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Erika Jurinova, Turistická sezóna 2022 klope na dvere! Čo môže náš kraj ponúknuť svojim návštevníkom?

Turistická sezóna 2022 klope na dvere! Čo môže náš kraj ponúknuť svojim návštevníkom?

Čím všetkým láka návštevníkov Žilinský kraj? Jedným z lákadiel je určite príroda, no máme tu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *