Ak navštívite najbližšiu nedeľu Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
Návštevníci tak môžu ochutnať kapustniaky, halušky a nebudú chýbať ani tradičné zemiakové placky. Príďte si na nich pochutnať v nedeľu 5. júla do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke. Ako iste viete, tak Kysuce nikdy nepatrili k bohatým krajom, no tunajšie gazdinky si vedeli poradiť a vyčarovať dobroty aj z mála. Keď nebolo mäsa či zeleniny, vymýšľali rôzne múčne jedlá. Varili halušky, kaše a piekli chutné koláče a posúchy. Vrátime sa spoločne s vami do týchto čias.
Pobyt si môžete spestriť jazdou na Historickej lesnej úvraťovej železnici, ktorá je najväčším skvostom a národnou kultúrnou pamiatkou na Slovensku. V stanici Skanzen vám ponúkame výstavu zo zbierok Kysuckého múzea v Čadci, pod názvom Drotári a drotárstvo a v Raganovom mlyne banerovú výstavu Vlaky s vôňou dreva a makety vláčikov Miroslava Poláka.
Zdroj: Kysucké múzeum v Čadci