utorok - 19. marca, 2024
, Rádio Rebeca so sesterským rádiom YTB žijú Eurovíziou 2016!

Rádio Rebeca so sesterským rádiom YTB žijú Eurovíziou 2016!

Regionálne Rádio Rebeca spoločne s rádiom YTB pripravili pre slovenských poslucháčov projekt zameraný na medzinárodnú spevácku súťaž Eurovision Song Contest 2016 vo švédskom Štokholme.

Rádio Rebeca so sesterským rádiom YTB už 8. mája odpália v slovenskom éteri medzinárodnú spevácku súťaž Eurovízia 2016, ktorá sa tento rok odohrá vo švédskom Štokholme. Vznikne päť relácií, ktoré predstavia históriu celej súťaže a prezentáciu súťažných skladieb v semifinálových kolách.

Vysielania ako aj články na webe budú doplnené o zaujímavé informácie a rozhovory s reprezentantmi z rôznych krajín aj vďaka spolupráci s hlavným redaktorom zo združenia OGAE Slovakia Dominikom Judákom. Rádiám svoju podporu vyjadrila aj facebook stránka Eurovision Slovakia venovaná slovenským fanúšikom tejto medzinárodnej speváckej šou. Poslucháči sa už teraz môžu tešiť na finále Eurovízie v slovenskom éteri obohatené o komentár známeho speváka Mike z formácie Mafia Corners, či rozhovor s Gabrielou Gunčíkovou a komentátorom Českej televízie Liborom Boučkom.

Už minulý rok sa mi podarilo na Slovenko priniesť projekt Eurovízie prostredníctvom iného známeho média. Tento rok som sa rozhodol do projektu pustiť opäť, aj vzhľadom na spätnú väzbu z minulého roka. Podľa môjho názoru je veľká škoda, že sa naše médiá vyhýbajú tejto súťaži a spomínajú ju čiastočne alebo až po vyhlásení víťaza. Práve toto je udalosť, kedy aspoň na chvíľu celá Európa zabudne na všetky problémy, rozdiely a zrazu akoby všetci ťahali za jedno lano. O súťaži môžeme hovoriť aj ako o medzinárodnom sviatku a my Slováci, či už máme alebo nemáme svojho zástupcu, by sme sa mohli spolupodieľať na tejto príležitosti. Na tvorbu projektu bol zostavený tím z ľudí, ktorí majú cit pre hudbu, ako aj pre Eurovíziu, lebo je priam ťažké robiť niečo, k čomu nemáte vzťah. Zároveň ďakujem vedeniu obdivoch rádií, že nám dali „zelenú“ a môžeme priniesť slovenským poslucháčom informácie z prostredia Eurovízie,“ prezradil bližšie okolnosti o pripravovanej Eurovízii v Rádiu Rebeca a v Rádiu YTB vedúci celého projektu a zároveň redaktor Matej Somr.

Rádio Rebeca v spolupráci s Českou televíziou podporuje Gabrielu Gunčíkovú s jej súťažnou skladbou „I Stand“. Singel už momentálne vďaka Martinovi Brožovi (vedúci Press oddelenia ČT) majú poslucháči možnosť počuť aj v éteri hneď po upútavke na Eurovíziu. „Keďže Slovensko nemá svojho zástupcu a Česko áno, chceli sme aspoň týmto spôsobom podporiť našich západných susedov. Skladba si zároveň našla miesto v našom rádiu a viacerí z nás si ju veľmi obľúbili. Sme preto radi, že takýto hudobný skvost môžeme podporiť aj my,“ dodáva na záver Somr.

Na projekte Eurovízie 2016 sa podieľajú moderátorky Petra Buková (Rádio Rebeca), Michaela Hriňová (Rádio YTB) a redaktor Matej Somr spoločne so Simonou Šramovou (interní redaktori obidvoch rádií). O nafotenie promo fotiek k Eurovízii sa postaral fotograf Jakub Drmla z Martina, retuš fotografií spravil grafik Peter Lang z Liskovej (okres Ružomberok) a celkovú finálnu grafiku dodal Juraj Haríň.

Eurovíziu sledujem už od pubertálnych čias. Vždy ma fascinovala prehliadka kultúr na jednom veľkolepom pódiu. Trošku ma mrzí, že Slovensko tam opäť nemá zástupcu, no veľmi fandím Gabriele Gunčíkovej, keďže sa akosi stále považujem za Čechoslováčku. Veľmi som sa preto potešila, keď ma kolega Matej Somr oslovil s týmto projektom a môžem byť takýmto, „éterickým“ spôsobom súčasťou aktuálneho ročníka,“ prezrádza svoje pocity moderátorka z Rádia Rebeca Petra Buková.

Rádio Rebeca ako regionálne rádio spolu s internetovým rádiom YTB patria do jednej mediálnej rodiny v Martine. Rebeca vysiela na frekvenciách 99,6 MHz (Martin a Turiec) a 88,6 MHz (Žilina a okolie). Rádio YTB je najnovším prírastkom medzi internetovými rádiami a jeho moderátormi sú top youtuberi zo Slovenska a Česka.

Autor: Eurovízny tím Rádia Rebeca & Rádia YTB
Foto: Jakub Drmla, Peter Lang, Juraj Haríň

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *