piatok - 26. apríla, 2024
, Zamestnanci Mestského úradu v Žiline darovali krv. Nechajte sa inšpirovať

Zamestnanci Mestského úradu v Žiline darovali krv. Nechajte sa inšpirovať

V letných mesiacoch je každoročne v nemocniciach nedostatok krvi, aj preto sa Mestský úrad v Žiline rozhodol zapojiť do kampane s názvom „Daj pár deci počas pracovného času“. V piatok 3. júla v priestoroch mestského úradu daroval krv spolu s viacerými zamestnancami mestského úradu aj primátor mesta Žilina Igor Choma. Mnohí zamestnanci tak urobili vôbec po prvýkrát.

Červený kríž prišiel minulý rok s novou kampaňou „Daj pár deci počas pracovného času“, ktorá má motivovať firmy, aby podporovali svojich zamestnancov v darovaní krvi. Kampaň prebieha v letných dňoch pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi 14. júna, ktorého cieľom je upozorniť na problém nedostatku životodarnej tekutiny.

, Zamestnanci Mestského úradu v Žiline darovali krv. Nechajte sa inšpirovaťZamestnanci Mestského úradu v Žiline každoročne darujú krv v rámci Primátorskej kvapky krvi. V tomto roku sa Mestský úrad v Žiline rozhodol zapojiť do druhého ročníka kampane „Daj pár deci počas pracovného času“. Vzácnu, pre život nenahraditeľnú tekutinu, sa rozhodli darovať viacerí zamestnanci mestského úradu i primátor mesta Žilina Igor Choma. Primátor je pravidelný darca krvi a uvedomuje si význam darcovstva, preto si veľmi váži každého, kto dnes pomohol. „Je pre mňa samozrejmé, že som darcom krvi a teší ma, že sa tento rok do kampane zapojil aj mestský úrad. Ďakujem všetkým zamestnancom, ktorí dnes prišli a darovali svoju krv pre tých, ktorí ju potrebujú,“ vyjadril sa primátor mesta Žilina Igor Choma.

Na Slovensku sa každoročne spotrebuje 180 000 jednotiek červených krviniek a obzvlášť v letných mesiacoch je v nemocniciach veľký nedostatok krvi. Na darovanú krv sú odkázaní nielen ľudia po úrazoch, ale aj pacienti trpiaci leukémiou, nádorovým ochorením či poruchami krvotvorby.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *