utorok - 7. mája, 2024
, Aplikácia zachraňujúca životy

Aplikácia zachraňujúca životy

Nová aplikácia Horskej záchrannej služby môže urýchliť príchod horských záchranárov. Vďaka GPS pozícii Vás môžu rýchlo a presne lokalizovať. Taktiež cez ňu môžete volať a odosielať SMS správy, čo určite ocenia najmä nepočujúci.

Cieľom aplikácie je pomôcť ako záchranárom, tak aj turistom. Jej pomocou si môžete už dopredu zistiť informácie o lavínovej situácii a výstrahách v jednotlivých pohoriach Slovenska, čo Vám pomôže správne sa rozhodnúť, kam na výlet sa vyberiete. Aplikácia obsahuje dôležité kontakty, a tiež krátky návod na poskytnutie prvej pomoci. Ten je vytvorený veľmi prehľadne. Krok za krokom poskytuje inštrukcie, ako treba v rôznych prípadoch postupovať. Aplikáciu môžete využiť aj na posvietenie si na cestu v prípade nepriaznivého počasia. V čase núdze môžete využiť blikajúce SOS svetlo.

Aplikácia je voľne dostupná, nič vás nestojí, zato pomôže znížiť náklady pri každej pátracej akcii. Čas Vám tiež ušetrí, ak si už dopredu, v pohodlí domova, vyplníte osobné údaje. Zjednoduší to odosielanie núdzových SMS v prípade nehody.

Túto aplikáciu by ste si mali nainštalovať najmä vtedy, ak sa často pohybujete v horách. Aj keď ju nepoužijete, je lepšie, mať ju nainštalovanú. Nikdy neviete, čo sa v horách môže prihodiť.

Foto: Play.google.com, Facebook/horská záchranná služba

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *