štvrtok - 28. marca, 2024
, Film Eva Nová v desiatke najnavštevovanejších filmov v našich kinách

Film Eva Nová v desiatke najnavštevovanejších filmov v našich kinách

Hraný debut Marka Škopa, v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou, sa teší obľube nielen u filmových kritikov, ale aj u divákov. Po prvom týždni bol v kinách jedným z najnavštevovanejších.

Po ocenení v kanadskom Toronte a predpremiérovom turné po slovenských mestách vstúpil film Eva Nová 19. novembra oficiálne do kinodistribúcie. Presne po týždni mal režisér Marko Škop, ako aj celý tím tvorcov filmu, dôvod na radosť. Film bol po prvom týždni v kinách, s počtom divákov viac ako 4000, 4. najnavštevovanejším. Ak k tomu prirátame aj divákov z predpremiérového turné, vzrastie číslo o ďalších vyše 1000, konkrétne dosiahne počet 5284. Okrem toho sa film teší z viac ako pozitívnych kritík a reakcií nielen od filmových profesionálov, ale aj divákov.

Marko Škop sa po úspechoch s dokumentárnymi filmami (Iné svety, Osadné) rozhodol nakrútiť prvý hraný film a výsledky jasne hovoria, že to bol pre neho správny krok. Film Eva Nová môžete ešte stále nájsť v slovenských kinách. Aktuálny program premietania na daný mesiac nájdete na stránke Asociácie slovenských filmových klubov.

Autor: Martina Pašteková/Asociácia slovenských filmových klubov
Foto: Artileria/ASFK

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Trópy v Turci, Trópy v Turci – exotické orchidey

Trópy v Turci – exotické orchidey

Jemná nádhera orchideí, fantastická pestrosť, rôznorodé farby a bizarné tvary kvetov ich právom zaraďujú k …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *