štvrtok - 28. marca, 2024
, Speváčka ROuMY prichádza s novinkou „Do Perín“. Vypočujte si ukážku skladby!

Speváčka ROuMY prichádza s novinkou „Do Perín“. Vypočujte si ukážku skladby!

Mladá, talentovaná speváčka Romana Hlobeňová s umeleckým menom ROuMY odštartovala tento rok podľa svojich predstáv! Vlani trávila dlhé hodiny v štúdiu s Jimi Cimbalom a Zoli Thótom a výsledkom spolupráce je nový debutový album ČIERNO-BIELY SVET, ktorý vyšiel začiatkom roka.

Občas som sama neverila, že album stihneme dokončiť v prijateľnom čase. Pustili sme sa do toho v období, keď sme všetci boli dosť pracovne vyťažení… Pre mňa osobne bolo najnáročnejšie skĺbiť moje vysokoškolské štúdium s nahrávaním v štúdiu tak, aby som sa obom veciach venovala naplno,“ tvrdí sympatická speváčka ROuMY.

Na albume nájdete aj skladbu To sa ti len zdá, s ktorou speváčka ROuMY v roku 2014 vyhrala v autorskej pesničkovej súťaži Košický zlatý poklad pekné 3.miesto.

Popri nahrávaní albumu ROuMY stihla nakrútiť aj klip k rytmickej skladbe Čierno- biely svet. Scenár si navrhla sama a osobne má najradšej záverečnú scénu, kde si podľa jej slov veľa žien príde na svoje, alebo prinajmenšom sa aspoň pobaví.

Všetky skladby na albume sú naspievané v slovenčine, i keď pôvodný plán bol trošku iný. „Niektoré skladby som pôvodne zložila v angličtine, no na poslednú chvíľu som ich pretextovala do môjho rodného jazyka. Spievať po slovensky je síce náročnejšie a skladať texty je rozhodne ťažšie, ale keď sa nájdu tie správne slová, myslím, že to stojí za to. Slovenčina je krásny jazyk a neľutujem svoje rozhodnutie.

Vydaním tohto albumu si speváčka po dlhej ceste „ skúšania šťastia s Mincou“ konečne splnila sen. „Považujem to za svoj doteraz najväčší životný úspech, pretože o vlastnom CD som snívala už od detstva. Je to úžasný pocit, niečo vytvoriť a túto energiu odovzdávať ďalej… A konečne som niečo dotiahla dokonca,“ dodala so smiechom.

ROuMY pripravuje tento rok akustické turné po Slovensku. Všetky informácie a novinky nájdete na facebook stránke ROuMY.

Audio: ROuMY – Do Perín (ukážka)

Autor: Michaela Salajová
Foto: facebook.com/Fanclub ROuMY

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Zuzana Smatanová, Česko-slovenský duet k filmu o Gumpovi otvára tému psích adopcií

Česko-slovenský duet k filmu o Gumpovi otvára tému psích adopcií

Zuzana Smatanová, Eduard Rovenský a kapela Highland pozvali slovenské známe tváre so svojimi psíkmi do videoklipu k pesničke …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *