nedeľa - 5. mája, 2024
, Hráči z Liptova ovládli tradičný Štefánsky turnaj v Čadci

Hráči z Liptova ovládli tradičný Štefánsky turnaj v Čadci

Stalo sa dobrou tradíciou, že v medzi vianočnom čase si na Kysuciach dajú „stretávku“výborní hráči, úspešní tréneri, známe futbalové osobnosti a hlavne diváci, ktorých počet za celý deň atakuje dve tisícky. Štefanský pohár – Memoriál M. Piteľa je halovou futbalovou exhibíciou za účasti 10 tímov, ktorých zostavovateľmi sú spoločnosti, firmy, alebo ich zástupcovia, majúci blízko k futbalu. Podujatie za roky existencie dvíhalo a drží latku športovej a spoločenskej úrovne veľmi vysoko. V prvom rade je však čadčiansky pohár exhibíciou, kde družstvá bavia divákov, prioritou aktérov hry je potešiť zvedavých a vďačných priaznivcov, aj keď vidina víťazstiev a celkového prvenstva je vždy lákavá.

Nebolo tomu inak ani vo štvrtok 28. novembra, keď sa konal už XXII. ročník Štefánskeho turnaja v Čadci. Okrem významných futbalových a športových osobností nielen zo Slovenska, ale aj Českej republiky sa turnaja zúčastnilo 10 bohato obsadených tímov. Viacero družstiev bolo posilnených o hráčov najvyššej Slovenskej a Českej ligy, ale do bojov zasiahli aj viacerí bývalí futbalový reprezentanti. V bránke tímu TRAVEL STAR sa zaskvel skvelý Janko Mucha a v poli ho podporil Ľubomír Michalík. V prestávke turnaja diváci sledovali exhibičný zápas výberu Československý LEV proti internacionálom Kysúc. Aj tento zápas bol veľmi kvalitne obsadený. Videli sme Ľubomíra Luhového, Vladimíra Kindera a v drese „domácich“ okrem iného kysuckého rodáka Mária Pečalku.

Súťažné zápasy sa hrali v čadčianskej športovej hale Pratex už od 9. hodiny a hralo sa systémom dvoch skupín, kde sa stretol každý s každým. V prvej skupine si najlepšie počínali tímy Vanessa a SPORTIKA team. V skupine druhej bola najlepšia domáca BENFICA GEMM a o druhom postupujúcom sa kvôli rovnosti bodov rozhodovalo až z troch tímov. Najlepšie skóre do semifinále posunulo hviezdny TRAVEL STAR.

Semifinálové zápasy zvládli lepšie a do finále postúpili BENFICA GEMM a SPORTIKA team. Aj keď diváci hlasno povzbudzovali domácu BENFICU, ktorá v základnej časti neprehrala ani zápas, SPORTIKA team bol nad jej sily a už v úvodnej desaťminútovke vyhrával 6:0. BENFICE sa podarilo výsledok už len upraviť na konečných 6:3. Víťazom ročníka 2017 sa stal SPORTIKA team zostavený prevažne z ligových hráčov MFK Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

, Hráči z Liptova ovládli tradičný Štefánsky turnaj v Čadci
Československý LEV

text: www.kysuckysport.sk

foto: Vladimír Adámek

 

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *