nedeľa - 5. mája, 2024
, Žilinskí Vlci podľahli Košiciam, záverečné minúty boli dramatické
Foto ilu: SITA/Milo Fabian

Žilinskí Vlci podľahli Košiciam, záverečné minúty boli dramatické

Hostia povzbudení triumfom nad Trenčínom chceli zvíťaziť aj v Košiciach, domáci však mali ambíciu odčiniť prehru v Banskej Bystrici.

Víťazné ambície začali napĺňať „oceliari“, ktorí už po 46 sekundách išli do vedenia. Hovorka prenechal puk Šoltésovi, ktorého strela z väčšej vzdialenosti prekvapila brankára Tomeka – 1:0. Nasledujúce minúty prvej časti boli najmä o bojovnosti a diváci veľa zaujímavých situácií nevideli. V 10. minúte Hovorka pripravil šancu aj pre Kafku, ten Tomeka neprekvapil. V 18. minúte boli hostia blízko k vyrovnaniu, Húževka však svoju príležitosti v presilovke nevyužil.

Hostia sa pri vyrovnanom počte hráčov iba ťažko dostávali do šancí a brankára Habala v druhej časti príliš nezamestnávali. V 26. minúte bolo už 2:0, o čom rozhodla presilovková delovka Šedivého. Košičania bez väčších problémov kontrolovali svoj náskok a ich miernu prevahu mohol potvrdiť aj Suja. V 30. minúte však nastrelil iba žŕdku, no o tri minúty už predsa len bolo 3:0. Rýchlu presilovkovú spoluprácu s Nagyom premenil na gól Miklík. Ešte do druhej prestávky sa hostia vrátili do zápasu, keď Tvrdoň v útočnom pásme našiel Holoviča a ten znížil na 3:1.

Žilinčanov strelený gól povzbudil a naštartoval ich k vyrovnaniu. K tomu im dopomohli aj dve presilovky v tretej časti. V 49. minúte najskôr Tvrdoň dorazil svoju strelu a o dve minúty ho napodobnil aj Hruška – 3:3. Žilinčania vycítili šancu na cenné body, ale o necelé tri minúty už opäť prehrávali. Spilar presným zakončením dokončil ofenzívnu akciu tretieho košického útoku – 4:3. Rušný úsek hry podporila ďalšia žilinská presilovka, no v nej hostia nielenže nevyrovnali, ale po individuálnej akcii Jenčíka bolo 5:3. Tento moment definitívne rozhodol o víťazstve domácich. Ďalšie minúty priniesli viacero zákrokov na hranici pravidiel. Hostia v závere skúsili aj hru bez brankára, počas ktorej Nagy spečatil skóre na 6:3.

HC Košice – MsHK DOXXbet Žilina 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)
Góly: 1. Šoltés (Hovorka, Šedivý), 26. Šedivý (Miklík, Pacan), 33. Miklík (Nagy), 53. Spilar (Jenčík, Koch), 54. Jenčík (Kessel), 60. Nagy (Pacan, Pulli) – 38. Holovič (Tvrdoň), 49. Tvrdoň (Kozák), 51. Hruška (Mikuš, Kozák). Rozhodovali: Snášel, Lokšík – Junek, Jobbágy, vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0, 3874 divákov.
zostavy:
HC Košice: Habal – Kessel, Dudáš, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Pulli, Koch –  Miklík, Pacan, Nagy – Kafka, Hovorka, Šoltés – Spilar, Suja, Jenčík – Hričina, Boltun, Petráš – Vrábeľ
MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Roman, Mendrej – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – Jurík, Ondruš, Švihálek – Rogoň, Húževka, Stupka

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *