sobota - 4. mája, 2024
, Trápi vaše dieťatko časté nadúvanie a bolesť bruška?

Trápi vaše dieťatko časté nadúvanie a bolesť bruška?

V niektorých okamihoch života sa dostaneme do situácie, kedy nás bolesť pripraví o pohodlie a komfort bežných dní. Väčšinou to preležíme, vyspíme alebo si dáme liek, ktorý zaberie behom niekoľkých minúť. Netvrdíme, že ide o ideálne riešenie, ale vieme si poradiť. Oveľa horšie to je s deťmi, ktoré sa práve narodili a o svojej pretrvávajúcej bolesti bruška nikomu nič povedať nevedia. Aby neboli na tom rovnako aj tie vaše, možno by ste si mali prečítať niekoľko zaujímavých a dôležitých informácií.

Radosť z nového člena rodiny vystriedal strach o jeho zdravie?

Od momentu, než ste spečatili svoj manželský sľúb modernými obrúčkami z bieleho zlata prešlo niekoľko dôležitých chvíľ,  ktorých výsledkom je možno aj vaše malinké bábätko. Je to najkrajší dar, aký vo svojom živote dostanete, preto je logické, že máte oň a jeho zdravie strach, ale netreba robiť hneď paniku. Aj táto situácia sa dá riešiť a liečiť váš vnútorný pokoj je jedným z postupov, ktoré pri tom musíte uplatniť.

Niekoľkohodinový plač

Taký, ktorý vám doslova „trhá“ srdce, pretože neviete prísť na jeho príčinu, a pritom by ste všetkými možnými spôsobmi chceli svojmu dieťatku pomôcť. Môže ísť o častú detskú koliku, ktorá sa vyskytuje u detí v období medzi 2. a 3. mesiacom veku.

Tento plač môže trvať niekedy aj viac ako 3 hodiny denne, 3 až 4 krát do týždňa, pričom sa samozrejme môže objaviť aj v inom časovom horizonte a veku dieťaťa. Ak chcete, aby sa to zmenilo k lepšiemu a deti sa radšej venovali hre so zaujímavými edukatívnymi hračkami, musíte prísť na príčinu bolesti bruška.

Príčiny detskej koliky

Jedna univerzálna odpoveď na riešenie vašich problémov neexistuje. Ide o to, že telo matky a novorodenca je vďaka kojeniu stále prepojené, a preto je nutné brať ohľad v dvoch smeroch.

V prvom rade je to na matke, ktorá si musí uvedomiť, ako sa stravuje. Aj keď je zelenina zdravá, niektoré druhy ako brokolica, kapusta a karfiol môžu byť problémom.

Aj intolerancia laktózy robí svoje a komplikuje schopnosť detí tráviť jednotlivé zložky potravy. Materské mlieko je najideálnejším spôsobom, ako veľa vecí vyriešiť, ale len za predpokladu, že sa bude dojčiaca matka ohľaduplne stravovať.

Skúste to zmeniť a dávať si pozor na niektoré vaše stravovacie návyky, prípadne sa spojte s odborníkom-lekárom, ktorý vám v tomto smere poskytne najdôležitejšie informácie a odborné postupy.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *