sobota - 4. mája, 2024
, ŽSK zriadil Radu seniorov, pomôcť má zvýšiť kvalitu ich života
Ilustračné foto/pixabay

ŽSK zriadil Radu seniorov, pomôcť má zvýšiť kvalitu ich života

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zriadil Radu seniorov, ktorá bude poradným orgánom predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej v oblasti práv a zvyšovania kvality života seniorov v Žilinskom kraji.

Podľa hovorkyne kraja Martiny Remencovej, predsedníčka ŽSK navrhla už po nástupe do funkcie zriadiť poradný orgán z aktívnych seniorov. „Vnímam nezastupiteľnú hodnotu a úlohu seniorov v celej spoločnosti, preto som sa rozhodla zriadiť Radu seniorov ako svoj poradný orgán. Jej úlohou bude aktívne sa spolupodieľať na zvyšovaní kvality života seniorov v kraji, ochrane ich práv a podpore ich aktívneho starnutia,“ povedala Jurinová.

Podľa svojich slov sa Jurinová už od nástupu do funkcie zasadzovala o skvalitnenie a zlepšenie dostupnosti sociálnych služieb. „Vytvorili sme Nadáciu ŽSK pre podporu rodiny, zakladáme Centrá pre podporu rodiny v každom regióne a pripravili sme projekt unikátneho Alzheimer centra. Rada seniorov je ďalším z nástrojov, akým sa chceme ľuďom priblížiť a zlepšiť tak kvalitu ich života,“ podotkla predsedníčka ŽSK.

Rada seniorov ŽSK je stálym poradným a konzultačným orgánom predsedníčky ŽSK pre otázky postavenia seniorov v kraji. Členov Rady seniorov slávnostne menovali na krajskom stretnutí Jednoty dôchodcov na Slovensku ako symbol dlhodobej spolupráce ŽSK a Jednoty dôchodcov – najsilnejšej organizácie zastupujúcej záujmy seniorov v kraji. Radu seniorov tvoria zástupcovia všetkých regiónov kraja a koordinátor z odboru sociálnych vecí Úradu ŽSK. Zasadať bude spravidla raz za polroka.

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …